• ŠD 1. a 2. oddělení: "Už jsem čtenářem"
        • ŠD 1. a 2. oddělení: "Už jsem čtenářem"

        • "Už jsem čtenářem"

          V úterý 22. března 2016 navštívila školní družinu Mgr. Jitka Hanáková, knihovnice z Městské knihovny v Němčicích nad Hanou.

          Vyprávěla dětem o své práci i o knihovně, dovezla ukázky knížek, přečetla z nich krátké příběhy i pohádky a nechyběly ani oblíbené ilustrace.

          V rámci besedy si malí čtenáři vytvořili pohádkovou postavičku – zombie.

           

          vychovatelka Renata Kyseláková

      • Stravování ve školní jídelně ZŠ
        • Stravování ve školní jídelně ZŠ

        • Vážení rodiče, obracíme se na Vás s dotazníkem týkající se stravování ve školní jídelně ZŠ. Tento školní rok již platí nutriční doporučení vydaná Ministerstvem zdravotnictví a současně platí nadále pravidla o tzv. spotřebním koši. Váš názor na tyto změny je pro nás důležitý, abychom mohli ve spolupráci s Vámi reagovat na stále přísnější požadavky na zdravou výživu, kterou dotuje stát.

          V dotazníku budete moci odpovídat na otázky týkající se Vašeho očekávání od školního stravování, zkusit si vybrat vhodné menu dle Vašeho názoru včetně okomentování ceny a v neposlední řadě také odpovídat na technické parametry odhlašování a placení obědů vč. informovanosti o jídelníčku.

          Dotazník je připraven k vyplnění do 10.4.2016 (pouze na PC, nelze použít mobilní telefony, tablety).

          Forma dotazníku byla zvolena prostřednictvím elektronického systému (Edupage), který je využíván pro elektronickou žákovskou knížku. Zejména z důvodu snadného použití ve známém prostředí a při použití již známých přihlašovacích údajů. Výsledky jsou vyhodnocovány tak, aby nemohlo dojít k jejich zneužití. Dotazníky jsou zpracovány automaticky a hromadně - nikdo ve škole se nedozví, jak jste odpovídali právě Vy. Přihlášení do systému slouží pouze k zabezpečení proti opakovanému hlasování a také k rozdělení hlasování na žáky, rodiče a zaměstnance školy (3 verze dotazníků). Žáci od 4. do 9. třídy budou moci hlasovat na počítačích organizovaně dle rozpisu tříd ve škole (stačí cca 5 – 10 minut). U mladších žáků (1. až 3. ročník) Vás poprosíme o společné vyplnění se svými dětmi, neboť je nutná individuální pomoc. Navíc je to velmi vhodná příležitost se se svým potomkem pobavit o každé otázce v jejich verzi dotazníku.

          Pokud nemáte možnost vyplnit dotazník doma, či potřebujete poradit s vyplňováním, je možné tak učinit ve škole v odborné počítačové učebně. Níže požadavek zaznamenejte a očekávejte začátkem měsíce dubna nabídku termínu pro návštěvu školy v odpoledních či podvečerních hodinách.

          Návod na přihlášení je jednoduchý:

          1. Stačí se přihlásit do elektronické žákovské knížky jako rodič (a potom s dítětem také jako žák - pro  1. - 3. roč.).

          2. Na úvodní stránce kliknout na "Průzkumy"

          3. Spustit dotazník kliknutím na název "Stravování ve školní jídelně ZŠ" (nebo obrázek zelené tužky)

          4. Ukončit dotazník tlačítkem "Odpovědět"

           

          Vaše děti obdrželi tyto informace také i s návratkou.  Potvrďte prosím přijetí informací o dotazníku svým podpisem.

          Děkujeme.

           

      • Velikonoční tvoření
        • Velikonoční tvoření

        • Velikonoční tvoření v 1. B a v 1. oddělení školní družiny

          Ve středu 23. března 2016 probíhalo vyučování tak trošku jinak. Byl poslední školní den před velikonočními prázdninami, a tak se prvňáčci nejprve něco málo dozvěděli o nejvýznamnějším křesťanském svátku a oslavách zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Zjištění, že Velikonoce nejsou jen svátky mrskání děvčat za úplatu vajíčkem či nějakou dobrotou, bylo pro mnohé z nich velkým překvapením. V českém jazyce jsme si přečetli hezkou velikonoční koledu o zajíčkovi, v matematice jsme si zase užili barevné počítání. Pak se začalo tvořit. V rámci vyučování jsme stihli pouze nabarvit vajíčka, v rámci školní družiny pak děti společně s paní vychovatelkou dokončily krásnou velikonoční proutěnou výzdobu na dveře. A z jakého důvodu jsme vlastně svou práci nestihli dokončit? Velikonoční zajíček totiž dětem na hřišti schoval čokoládová vajíčka, a tak jsme se je všichni vydali hledat. Našli všichni a jen málokterá vajíčka dorazila zpět s dětmi do školy. Skončila hned v bříšku malých nálezců. Velikonoční vyučování jsme si užili a doufáme, že k nám už konečně přijde dlouho očekávané jaro.

          D. Halašová, J. Fialová