• Tři dny se třemi králi
        • ŠD - Tři dny se třemi králi - 3. - 5. ledna 2024

        • Příběh tří mudrců, kdo byli Kašpar, Melichar, Baltazar, jaké jsou tradice tohoto svátku, co znamenají zkratky K+M+B, hry a tvoření -  to vše bylo tématem prvního dne naší pouti. 

          4. ledna jsme se vydali do kostela sv. Václava, kde nás srdečně přijal P. Marek Glac. Ten odpovídal nejen na zvídavé otázky těch nejmenších, ale ukázal nám i jesličky, kadidlo a poté jsme si za hudebního doprovodu paní vychovatelky Klučkové zazpívali píseň „My tři králové“ a koledy.

          Pátek jsme zakončili „Tříkrálovou stezkou“, kreslením a zhlédnutím příběhu Chaloupka na vršku – „Jak to bylo na Tři krále“. 

          Snad v dětech zůstane aspoň kapka moudrosti a poselství tří králů do budoucnosti!

          Vychovatelky ŠD

      • Vánoční turnaj ve stolním tenise
        • Vánoční turnaj ve stolním tenise

        • Ve čtvrtek 21. prosince 2023 se na naší škole v Nezamyslicích konal již pátý ročník oblíbeného Vánočního turnaje ve stolním tenise, tentokrát o pohár ředitele školy. Soutěže, která proběhla ve dvou kategoriích, se zúčastnilo více než 50 žáků školy.

          V první kategorii, kde soutěžili žáci 3. až 5. ročníku, se ve finálové skupině umístil na 5. místě Petr Slouka ml., na 4. místě Matyáš Klvač, na 3. místě Maxim B. Zapletal, na 2. místě Martin Cyprian a na 1. místě Jan Zaremba.

          Ve druhé kategorii, která byla určena pro žáky 6. až 9. ročníku, se na 5. místě umístil Tadeáš Hýsek, na 4. místě Jakub Zelinka, na 3. místě David Pořízka, na 2. místě Karel Bogar a na 1. místě Tomáš Žampach.

          Všichni účastníci turnaje si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost. Vítězové skupin získali premiérový pohár z rukou ředitele školy a hráči, kteří se umístili ve finálové skupině (1. až 5. místo), si odnesli krásné ceny.

      • Ohlédnutí za vánočním turnajem v badmintonu
        • Ohlédnutí za vánočním turnajem v badmintonu

        • Ve dnech 18. 12. a 19. 12. 2023 se konal školní turnaj čtyřhry v badmintonu pro 2 kategorie žáků 2. stupně.

          Na hojné účasti bylo vidět, že sport získává na popularitě.

          Výsledky dvojic:

          Kategorie 6. - 7. ročník:

          1. místo (dělené): Burget Tomáš, Trněný Daniel (oba 7. A) a také Košárek Adam, Dvořák Jakub (oba 7. B)

          3. místo: Rundtová Tereza (7. B), Hronková Elen (7. A)

           

          Kategorie 8. - 9. ročník:

          1. místo: Přibylová Elen, Křepelka Jakub (oba 8. B)

          2. místo: Bartolšic Matyáš, Žampach Tomáš (oba 8. A)

          3. místo: Málek Robin (8. B), Pořízka David (9. B)

           

          Poděkování patří nejen vítězným dvojicím, ale všem hráčům, kteří si s radostí turnaj užili!

          Organizaci skvěle zajistili pedagogové: H. Kubíková, J. Přibylíková, K. Božik

           

          Budeme se těšit na další podobné akce s aktivním pohybem žáků :-)

      • ŠD: „Přejeme rok splněných přání“
        • ŠD: „Přejeme rok splněných přání“

        • Měsíc prosinec se ve ŠD nesl ve vánoční náladě.

          Děti vyráběly ozdoby, dekorace a dárky na jarmark, psaly Ježíškovi, malovaly adventní kalendář, zdobily stromeček – třídy – chodby, zpívaly koledy, vyprávěly, tancovaly … a dostaly i nadílku hraček.

          Dětská radost a očekávání neznala hranic a dokázala i nás dospělé odstřihnout od předvánočních starostí. 

          Děkujeme za přízeň, přejeme vám krásné prožití vánočních svátků a radost z rozzářených očí vašich dětí. Jsou to i naše děti!

          Ať je pro všechny rok 2024 rokem splněných přání ve zdraví.

          Vychovatelky ŠD

      • Bobřík z informatiky
        • Bobřík z informatiky

        • V druhé polovině listopadu se vybraní žáci 2. stupně naší školy již druhým ročníkem zúčastnili výborné celostátní soutěže s názvem Bobřík z informatiky. Žáci zde prokazovaly své znalosti zejména z oblasti logiky, chápání posloupnosti příkazů a ze základů programování.

          A jak celá soutěž dopadla? V kategorii 6. a 7. ročníků se na 1. místě s nejvíce body umístil Tomáš Burget ze 7. A, na 2. místě Jakub Čepý a na 3. místě Ondřej Smékal. V kategorii 8. a 9. ročníků pak 1. místo obsadila Petra Holubová z 8. A, 2. místo David Kyselák z 8. A a 3. místo obsadil Jaroslav Šmudla z 9. B. Všem zúčastněným děkujeme za zápal pro informatiku a všem vítězům samozřejmě gratulujeme.

          Bohužel je tato celostátní soutěž v části pro základní školy nepostupová, přesto pevně věříme, že si žáci, zejména z odcházejících devátých ročníků, přenesou naučené postupy a píli i na střední školy a stejně úspěšně „zaperlí“ v některém z dalších kol soutěže, tentokrát i s kýženým postupem.

          Za učitele IT Mgr. Ondřej Čáp

      • 8. třídy v Anthroposu Brno
        • 8. třídy v Anthroposu Brno

        • V úterý 19. prosince 2023 vyrazily třídy 8. A a 8. B do Pavilonu Anthropos v Brně. Součástí této exkurze byla komentovaná prohlídka, kde se žáci dozvěděli mnoho zajímavostí o nejranějším období lidských dějin. Prostřednictvím vystavených exponátů mohli nahlédnout do životů tehdejších lovců a sběračů, kteří osidlovali Moravu a celou Evropu. Nástroje, zbraně, malby, obydlí a kosterní pozůstatky, na všechny tyto expozice bylo možné v rámci této výstavy nahlédnout. Nejatraktivnějším exponátem byla rekonstrukce mamuta v životní velikosti.

          Díky této exkurzi se žáci dozvěděli mnoho nového a určitě si rozšířili své znalosti v oblasti dějepisu a přírodopisu. Návštěvu tohoto pavilonu vřele doporučují všem.

          Mgr. A. Lovichová, Mgr. K. Bosáková, A. Hubáčková, DiS., J. Kocourková

      • Konverzační soutěž v anglickém jazyce - 6. a 7. třídy
        • Konverzační soutěž v anglickém jazyce - 6. a 7. třídy

        • V úterý 12. 12. proběhlo školní kolo konverzační soutěže v anglickém jazyce pro žáky 6. a 7. tříd. Soutěžící se pěkně představili, popovídali o vylosovaném tématu a reagovali na otázky poroty.

          Ve velké, a kvalitní, konkurenci obsadila bronzovou třetí příčku Sofie Hrdá ze 7. A, stříbrnou druhou Nikola Leciánová z 6. B a pomyslné zlato, a tedy i postup do okresního kola, získal Michael Surala z 6. B.

          Za účast všem zúčastněným děkujeme a gratulujeme medailistům, kteří byli i včera odměněni krásnými věcnými cenami.

          Za učitele Aj Mgr. Zuzana Vránová

      • Dějepisná olympiáda – školní kolo
        • Dějepisná olympiáda – školní kolo

        • Ve čtvrtek 30. 11. 2023 se ve škole uskutečnilo školní kolo 53. ročníku dějepisné olympiády. Téma letošního ročníku: „Každodenní život a kulturní kořeny českých zemí. Od Cyrila a Metoděje po Jana Husa.“
          Soutěže, která je určena pro žáky 8. a 9. tříd, se letos zúčastnilo 22 žáků.

          Celkem 15 z nich se stalo úspěšnými řešiteli (úspěšný řešitel - dosažení alespoň 60% hranice celkového počtu bodů), což je výborný výsledek.

          Výsledky:

          1. místo: Martin Komárek, 9. B – 49 bodů z 60 možných

          2. místo: Lukáš Herodek, 8. B – 45 bodů

          3. místo: Jakub Křepelka a Elena Přibylová, 8. B – 44 bodů

          Další úspěšní řešitelé:

          Dan Pinkas (43 b.), 8. B; Tereza Hubená (43 b.), 8. B; Robin Málek (42 b.), 8. B; Ella Dosoudilová (42 b.), 8. A; Anna Přibylová (41 b.), 9. A; Adam Čuri (40 b.), 9. A; Ondřej Oškera (40 b.), 9. A; Amálie Gyenesová (40 b.), 8. B; Zdeňka Kroužilová (38 b.), 9. B; Filip Novák (36 b.), 9. A a Vojtěch Vláčil (36 b.), 9. B.
           

          Do okresního kola automaticky postupuje vítěz, žáci na druhém a třetím místě podle bodového skóre ostatních účastníků z jiných škol.

          Všem úspěšným řešitelům blahopřejeme a postupujícím držíme palce do okresního kola, které se uskuteční 16. ledna 2024 v Prostějově.

          Za PK společenských věd

          Mgr. J. Krupičková