• Den v modrém
        • Den v modrém

        • Dne 2. dubna si připomínáme světový Den autismu. Symbolem tohoto dne je modrá barva. 12. dubna tak proběhlo celoškolní focení dětí a dospělých, kteří si k této příležitosti vzali na sebe oblečení s modrými prvky.

          Až do 28. dubna mohou také žáci, rodiče, prarodiče a  přátelé školy mohou na plot k plakátku přivázat modrou stužku. V této souvislosti je pro žáky vypsána školní výzva - pokud se do 28. dubna podaří na plot přivázat 200 stužek, všichni žáci obdrží drobnou modrou odměnu.

          Děkujeme všem za podporu!

          za ŽP Jana Kocourková

      • Ponožkový den
        • Ponožkový den

        • Dne 21. března 2023 se naše škola připojila ke světovému Dni Downova syndromu. Děti i zaměstnanci vyjádřili podporu oblečením ponožek různých barev. Třídní kolektivy tak vyrobily plakátky, se kterými byly vyfoceny a následně byly obrázky vystaveny na školním plotě. Krásné fotky pořídil žák 9. B Jan Mucha, o ponožkovou výzdobu školy se postaraly děti ze školní družiny.

          Děkujeme všem za aktivitu, účast a za to, že nejste lhostejní!

          Za ŽP Jana Kocourková

      • Okresní kolo biologické olympiády
        • Okresní kolo biologické olympiády

        • Tématem letošního ročníku biologické olympiády bylo Bezlesí. Každé kategorie se zúčastnilo celkem 20 žáků ze základních škol a gymnázií.

          Aby poměřili své znalosti a dovednosti, byli do okresního kola 30. března 2023 v rámci kategorie D (6. -7. ročníky) vysláni Srneček P. (6. B), Holubová P. (7. A) a Přibylová E. (7. B).

          V rámci kategorie C (8.-9.ročníky) byli 17. dubna 2023 pak vysláni Bártová S. (9. B) a Mucha J. (9. B).

          Součástí okresního kola byl vstupní úkol. Naši žáci v průběhu několika týdnů vedli vlastní pozorování a sepsali menší seminární práci na vybrané téma Klíčení hrachu a Ptáci na různých stanovištích, kde zúročili znalosti z hodin přírodopisu.

          Žáci každoročně píší test teoretických znalostí, provádějí praktický úkol, většinou formou mikroskopování a poznávání organismů, a to jak z rostlinné, tak živočišné říše.

          V rámci kategorie D obsadili 5. místo Pavel Srneček (6. B), 14. místo Elena Přibylová (7. B) a 19. místo Petra Holubová (7. A).

          V kategorii C se na 17. místě umístil Jan Mucha (9. B) a na 20. místě Simona Bártová (9. B).

          Děkuji všem za reprezentaci školy, hlavně žákům devátých tříd, kteří krátce po přijímacích zkouškách měli ještě chuť se zúčastnit a zabojovat.
          Obrovská gratulace patří speciálně Pavlovi Srnečkovi, protože byl jediným úspěšným řešitelem z řad základních škol.

          Mgr. Anna Lovichová

      • Přírodovědná soutěž Zlatý list
        • Přírodovědná soutěž Zlatý list

        • Letošní kolo této soutěže se konalo 20. dubna 2023 a skládalo se ze dvou bodově rovnocenných částí, a sice tradiční soutěžní stezky a hodnocení práce pro přírodu.  

          Trasa vedla přes Vitčický les o délce přibližně 3 km, kde v průběhu děti očekávalo 9 stanovišť.

          Tématy stanovišť byla geologie, mineralogie a paleontologie, ochrana přírody, živočichové otevřené krajiny, pobytové znaky živočichů, les a život v něm, astronomie a meteorologie, botanika, život u vody a ve vodě, dendrologie a praktické poznávání stromů a keřů.

          Naše škola letos vyslala 4 týmy s originálními jmény:

          Maršmelouni ve složení Daněk M. (3. A), Vrána J. (3. A), Cetkovská D. (3. B), Cetkovský D. (3. B), Kurejová A. (3. B) a Kurejová Ž. (3. B).

          Tofíci ve složení Kureja K. (5. A), Smékal O. (5. A), Matušincová K. (6. A), Rumplíková A. (6.A), Srneček P. (6. B), Zelinka J. (6. B).

          Žárovky ve složení Dosoudilová E. (7. A), Halousková D. (7. A), Halouzková T. (7. B), Křepelka J. (7. B), Přibylová E. (7. B), Večerka M. (7. B).

          Asio otus ve složení Hrubá K. (8. A), Jordánová N. (8. A), Přibylová A. (8. A), Kocourek L. (8. B); Doležel J. (9. B) a Mucha J. (9. B).

          V tvrdé konkurenci se Tofíci umístili na 2. místě a Asio otus na 3. místě. Všichni účastníci byli z této krásné soutěže nadšeni; o úspěchu svědčí i to, že neotálejí a nahlašují se již na další ročník.

          Děkuji za skvělou reprezentaci školy a těším se na příští rok!

          Mgr. Anna Lovichová

      • Školní pěvecká soutěž Nezamyslický zpěváček
        • Školní pěvecká soutěž Nezamyslický zpěváček

        • Dne 11. dubna proběhla pěvecká soutěž Nezamyslický zpěváček. Zúčastnilo se jí 33 dětí od první do čtvrté třídy. Druhý stupeň reprezentovaly dvě žákyně ze šestých tříd.

          V I. kategorii pro 1. a 2. třídy se umístili na 1. místě Nela Přidalová (2. A), na 2. místě Adéla Zavřelová ( 1. A) a Petr Slouka ( 2. B), na 3. místě pak June Strašáková (1. B) a Ondřej Čáp (2. B).

          Ve II. kategorii pro 3. a 4. třídy se na 1. místě umístila Viktorie Dostálíková (3. B), na 2. místě Julie Přecechtělová (4. A) a Alžběta Špíšková (4. A), na 3. místě pak Anna Marie Málková (3. B) a Libuše Konečná (4. A).

          Všem vystupujícím děkujeme za aktivitu a za skvělé výkony, budeme se těšit na příští rok, kdy se společně zase sejdeme v dalším ročníku této již tradiční soutěže.

          Za organizátory Mgr. Petr Slouka, Mgr. Iveta Dragonová a Mgr. Michaela Slouková

      • Kouzelník Waldini
        • Kouzelník Waldini - ŠD

        • Dne 18. 4. 2023 navštívil naší školní družinu kouzelník Waldini. Hned na začátku vysvětlil, že kouzla a čáry neexistují a že všechno je to jen dovednost šikovných a rychlých rukou.

          Předváděl triky se šátky, s barevnými kruhy, „kouzlil” mince od diváků a samozřejmě nechyběl ani živý králíček. Krásný byl i holoubek, který vyletěl z papírové budky.

          Představení nás velmi bavilo, někteří z nás se navíc na chvíli mohli stát kouzelníkovými pomocníky.

          Vychovatelky školní družiny

      • Projekt „Šijeme“ ve školní družině
        • Projekt „Šijeme“ ve školní družině

        • Ve 4. oddělení školní družiny jsme si během celého března hráli na návrháře a krejčí. Naším úkolem bylo najít si na internetu zajímavý obrázek oblíbené postavy či zvířátka a vytvořit podle něj šablonu z kartonu a ušít ručním stehem plyšáka nebo polštářek.

          Díky tomu jsme si vyzkoušeli, jak vypadá proces ušití výrobku v dílně, a naučili se základní stehy. Mnozí z nás se projevili jako velmi zruční krejčíci. Některým bylo sice potřeba pomoci, ale všichni ukázali velkou snahu. Nyní již naši hotoví „kamarádi na mazlení“ zdobí dětské postýlky.

          Vychovatelka Iva Friedbergová

      • Noc s Andersenem
        • Noc s Andersenem

        • Poslední březnový pátek už 23 let patří celorepublikové i mezinárodní akci Noc s Andersenem, jejímž cílem je podpora čtenářství. Pravidelně se zapojuje i naše škola. Letos se zúčastnili prvňáci a žáci 5. A.

          Holky a kluci opustili své pokojíčky a své postýlky a ustlali si ve třídách na karimatkách a ve spacácích. Přibalili si mazlíky, aby jim nebylo smutno, a ti starší si vzali svoji oblíbenou knížku. 

          Paní učitelky si pro ně připravily zábavné úkoly, po jejichž splnění byli všichni účastníci odměněni dobrůtkami od maminek a párky v rohlíku, které pro mladší kamarády připravili páťáci. Ti jim také přečetli pohádku na dobrou noc pro lepší usínání. Vrcholem večera byla návštěva statečného vojáčka z Andersenových pohádek. Pod kloboukem a dlouhými vlasy děti brzy odhalily pana ředitele Jordána.

          Pak proběhlo převléknutí do pyžamek, nezbytná hygiena a ulehnutí do pelíšků.

          Ranní vstávání bylo náročné. Následovala společná snídaně a poté složité balení. Už před osmou se pod okny objevili rodiče, aby vyzvedli svoje nocležníky. Všichni to statečně zvládli  a my se těšíme na příští rok.              

                                                                              M. Oralová, M. Horáková, J. Balážiová