• ŠD 2. oddělení: Čertovská diskotéka
        • ŠD 2. oddělení: Čertovská diskotéka

        • Čertovská diskotéka aneb opravdové peklo ve II.odd.ŠD     

           V pátek 4.12. se také ŠD proměnila v „PEKLO“. Čerti i čertice se sešli na čertovské diskotéce, aby si pořádně zaskotačili. Kromě tance s Luciferem, před kterým se strachuje i každý čert, si čertovské děti zasoutěžily a zazlobily. Čas si vyplnily čertovskou vycházkou Nezamyslicemi, na kterou si vzaly své strašidelné kostýmy a ve třídě se ohřály zdobením vánočního stromečku na vánoční besídku. A i tam nebudou čerti chybět!

          Renata Kyseláková

      • Čerti v 1. A
        • Čerti v 1. A

        • Čerti v 1.A

          Mikuláš, čert i anděl obvykle chodí 5. prosince. V Nezamyslické škole se to čertíky hemžilo už o den dříve, protože v některých třídách vypuklo čertovské vyučování. I v 1.A se děti v kostýmech cítily jako ve své kůži. Konečně bylo zlobení povoleno. Úderem půl osmé začalo čertovské počítání, sbírání čertovských tolarů, střelba bramborou na koš, zpěv písně o Káče, která se chtěla vdát třeba i za toho čerta a mnohé další čertí hrátky. Nechyběla ani výroba čertovské lucerničky pro každý případ. Jenže zlobení netrvalo dlouho a milí čertíci se proměnili v hodné andílky, protože do třídy zavítal skutečný Mikuláš se strašidelnými čerty a štědrými anděly, kteří všechny děti odměnili sladkostí po odříkání básničky. Dopoledne uteklo jako voda a školní zvonění bylo přijato s jásotem, jelikož všem náramně vyhládlo. Oběd byl zakončen sladkým perníkem a v dovádění se mohlo pokračovat ve školní družině.  

          Mgr. Miloslava Oralová

      • ŠD 4. oddělení: Vánoční besídka
        • ŠD 4. oddělení: Vánoční besídka

        • ŠD 4. oddělení: Vánoční besídka

          V úterý 15. 12. 2015 se uskutečnila ve 4. oddělení ŠD vánoční besídka pro všechny rodiče. Děti si připravily pro rodiče Vánoční pohádku, na kterou se několik týdnů připravovaly. V pohádce vystupovala zvířátka a anděl, který hledal to nejvhodnější zvířátko, které by dokázalo ohlídat Ježíška. Děti také přednesly několik básniček a zahrály na hudební nástroj. Na konec jsme si všichni zazpívali vánoční píseň. Rodiče nás odměnili velkým potleskem.

          Tímto děkuji všem rodičům, kteří se podíleli na tvorbě kostýmů.

          Kateřina Dostálíková

      • ŠD 1. oddělení a třída 1. B: Vánoční besídka
        • ŠD 1. oddělení a třída 1. B: Vánoční besídka

        • Vánoční besídka v 1. oddělení ŠD a 1. B.

          V podvečer 21. 12. 2015 se sešly děti prvního oddělení školní družiny a třídy 1. B na vánoční besídce. Nepřišly samy, společně s nimi přišlo mnoho příbuzných. Maminky, tatínci, babičky, dědečci, sourozenci…zkrátka všichni, kteří se chtěli v čase předvánočních nákupů, úklidů a pečení na chvíli zastavit, slavnostně naladit a možná i zavzpomínat na doby, kdy i oni sami byli malými žáčky a společně s paní učitelkou zpívali koledy u stromečku. Podívat se přišel i pan ředitel Jordán. Děti se moc snažily, tréma občas zatemnila paměť, ale jaká by to byla besídka, kdyby se v ní tak trošku neimprovizovalo. Kluci v rolích Ivánků zatančili veselý tanec a nakonec se dočkali i krásných nevěst, holčičky se zase jako sněhové víly téměř vznášely nad zemí, nechyběly také básničky a písničky. Závěr besídky patřil společné písni, po které se děti rozeběhly za svými blízkými s přáníčky v ruce. Pro děti to v tento den bylo druhé vystoupení v řadě, generální zkouška besídky totiž proběhla již v dopoledne v prostorách mateřské školy v Nezamyslicích. Děti prvního oddělení školní družiny a třídy 1. B tak tři dny před Štědrým dnem snad alespoň trošku potěšily malé i velké a navodily tak atmosféru nejkrásnějšího a dětmi i dospělými nejmilovanějšího období v roce.

          KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM!!!!!!!!!!!

          D. Halašová, J. Fialová

      • ŠD 3. oddělení: Vánoční besídka
        • ŠD 3. oddělení: Vánoční besídka

        • ŠD 3. oddělení: Vánoční besídka

          V tento den se ve 3. oddělení ŠD uskutečnila vánoční besídka pro rodiče. Na besídku jsme se dlouze připravovali. Ukázali jsme taneční vystoupení. Dále za doprovodu pana učitele Vladimíra Jakoubka děti zazpívaly vánoční koledy, přednesly také několik básniček a někteří si připravili vystoupení s hudebními nástroji. Na závěr byly rodičům rozdány perníčky, které si děti samy ozdobily ve školní družině. Děti sklidily obrovský potlesk. Všem se besídka moc líbila.

          Nikola Běhalová

      • Návštěva projektu "Odpadlíci"
        • Návštěva projektu "Odpadlíci"

        • „Odpadlíci“

          V pátek 18. prosince se žáci sedmých ročníků zúčastnili výukového programu ekologického centra Sluňákov.

          V Domě poznání v Olomouci absolvovali program „Odpadlíci“. Prostřednictví krátkých výkladů, názorných aktivit a prezentací si žáci zopakovali, jak správně třídit odpad, jak je třídění důležité pro ochranu životního prostředí a jakým způsobem omezit hromadění odpadu.

          V závěru programu si všichni vyrobili netradiční peněženky z nápojových kartonů.

          Mgr. Dana Svobodová, Mgr. Kateřina Bosáková

           

      • "Co to lítá u krmítka"
        • "Co to lítá u krmítka"

        • „Co to lítá u krmítka“

          Ve čtvrtek 3. prosince se žáci sedmých tříd vypravili do EKOCENTRA  IRIS v Prostějově, kde byl pro ně připraven výukový program o ptácích. Žáci se seznámili s ptačími obyvateli, kteří navštěvují krmítka. Výklad i aktivity byly doplněny o pozorování sýkorek, kosů, pěnkav a dalších ptáků, kteří jsou častými návštěvníky zahrad. Společně si také vyrobili dřevěná krmítka, která si odnesli do školy i domů.        

          Mgr. D. Svobodová a Mgr. V. Žvátorová

           

      • Vyhráli jsme okresní kolo dějepisné olympiády!
        • Vyhráli jsme okresní kolo dějepisné olympiády!

        • Aneta Crhanová vítězkou okresního kola dějepisné olympiády!

          Vítězství ve školním kole dějepisné olympiády zopakovala Aneta Crhanová z 9. A třídy i v okresním kole, které se konalo 19. ledna 2016 v Prostějově. Zúročila tak nejen své výborné znalosti z oblasti historie, ale také pečlivou přípravu na soutěž.

          Tematické zaměření letošního 45. ročníku „Po stopách Lucemburků aneb Za císařskou korunou“ je shodné pro všechna kola postupové soutěže. Jednotlivá kola se však liší svou náročností.

          V okresním kole však naši školu reprezentovali i dva žáci z osmého ročníku, kteří se mezi silnou konkurencí neztratili. Samuel Hučín obsadil 15. místo a Břetislav Prokop 30. místo.

          Soutěžícím gratulujeme ke skvělému úspěchu, děkujeme za příkladnou přípravu na soutěž a za výbornou reprezentaci školy.

          Mgr. Jarmila Krupičková