• Vánoční soutěž ve šplhu
        • Vánoční soutěž ve šplhu

        • Dne 22.12.2016 proběhla na naší škole soutěž ve šplhu, která byla určena především pro žáky druhého stupně.  V soutěži změřilo své síly a dovednosti 9 chlapců a 6 dívek.  Nízká účast potvrdila skutečnost, že dříve oblíbená disciplína, se stala pro mnohé příliš náročným, ba dokonce nesplnitelným úkolem.

          Děvčata šplhala na tyči do výšky 4m, kdy tuto disciplínu ovládla Adéla Koutská (9.A) s časem 8:12s. těsně před Jolanou Moravcovou (8.A) s časem 8:40s.

          V kategorii mladších žákyň byla nejrychlejší Eliška Sobotková (7.B), která se na vrchol dostala v čase 9:03 s.

          Chlapci šplhali také ve dvou kategoriích. Mladší žáci šplhali na lano s přírazem a s časem 11:25 s. zvítězil Martin Leidemann (6.B).

          Starší žáci překonávali čtyřmetrovou vzdálenost ze sedu bez přírazu. Králem této disciplíny se stal Kristián Kuča (9.A) s časem 6:26 s.

          Nečekaným účastníkem byl Pavel Zdražil ze 3.B a svým výkonem strčil do kapsy i mnohé deváťáky. Všem účastníkům, asistentkám a fanouškům děkuji.

          Sportu zdar! 

          Jan Baše

      • Školní kolo soutěže v anglickém jazyce
        • Školní kolo soutěže v anglickém jazyce

        • Ve čtvrtek 21. ledna proběhlo na naší škole školní kolo soutěže v anglickém jazyce.

          Celkem se zúčastnilo 22 žáků 8. a 9. tříd a své jazykové dovednosti poměřili v několika oblastech. Soutěžící nejprve na základě poslechu plnili několik úkolů, ve kterých měli především získat požadované informace a následně tyto informace správně použít. Další část byla tvořena čtením s porozumění a užitím jazyka obecně. Několik úkolů bylo věnováno také slovní zásobě.

          Všichni žáci v olympiádě obstáli a své vědomosti dokázali zúročit. Nejlépe ze všech si vedli Pavel Žoch a Anna Wagnerová z 9. A, kteří budou naši školu reprezentovat v okresním kole soutěže v anglickém jazyce, kde je čeká opět poslech a konverzace na vylosované téma. Všichni jim budeme držet palce a přejeme: Good luck!

           

          Alice Košárková

      • Mimořádné opatření - zrušena výuka - ředitelské volno.
        • Mimořádné opatření - zrušena výuka - ředitelské volno.

        • Ředitelství Masarykovy ZŠ a MŠ Nezamyslice sděluje, že z vážných provozních důvodů (přerušení dodávky pitné vody) nebude v pátek 5.2.2016 probíhat výuka v ZŠ, ani ve ŠD - je vyhlášeno ředitelské volno. Mateřská škola bude v provozu.

          Děkujeme za pochopení při řešení této mimořádné události.

          Upozornění ZUŠ Němčice nad Hanou.: hudební (skupinová) nauka bude v pátek 5.2.2016 zrušena. Individuální výuka probíhá bez omezení.

      • Pěvecká soutěž „O hanáckyho kohóta“
        • Pěvecká soutěž „O hanáckyho kohóta“

        • Dne 30. 11. 2015 proběhla tradiční pěvecká soutěž ve zpěvu hanáckých písní s názvem: „O hanáckyho kohóta.“ Celkem se zúčastnilo 35 dětí od první do osmé třídy. Soutěžilo se ve třech kategoriích. Jako vždy byla nejvíce zaplněna ta první. Naši nejmladší mají nejvíce odvahy a chuti vystoupit i přesto, že některá slova se jim těžko vyslovovala.
          Tady je umístění – 1. místo obsadila Anna Přibylová z 1. A, Anna Přecechtělová ze 4. A, Hana Burgetová ze 7. A. 2. místo zaujala Andrea Nosková z 1. B, Hynek Přecechtěl ze 2. B, Tomáš Pleva z 5. A, Pavel Burget z 5. B, Samuel Hučín z 8.B. Na 3. příčce se umístili žáci Nikola Vrtalová a František Oulehla ze 3. B, Natálie Störová z 5. A, Daniela Jančeková z 5. B a Jan Pavelka ze 7. B.

          Děkuji všem účinkujícím a doufám, že se příště opět sejdeme v hojném počtu.

                                                                                               Mgr. Iveta Dragonová

      • Lyžařský výcvikový kurz 2016, Hynčice pod Sušinou
        • Lyžařský výcvikový kurz 2016, Hynčice pod Sušinou

        • V neděli 24.1.2016 jsme odjeli vlakem z Nezamyslic směrem k Jeseníkům. Naším cílem byla vesnice Hynčice pod Sušinou s lyžařským areálem Kraličák. Ubytování bylo pro potřeby LVK nadstandardní a pokoje svým vybavením poskytovaly maximální pohodlí. Žáci měli k dispozici koupelnu na každém pokoji, a dokonce „bohužel“ také televizi. Výcvik jsme zahájili vycházkou po okolí. Někteří museli využít maximálních fyzických rezerv ke zdolání této 2km dlouhé „turistiky“ a já se děsil, jak přežijí zbytek výcviku. Na večer přijal pozvání náčelník horské služby. Nejenže seznámil žáky s bezpečností a chováním na svahu, ale také představil vzácnou faunu a florou této oblasti. Dále nám popsal činnost a zajímavou historii horské služby.

          V pondělí jsme již zahájili ostrým výcvikem. Cesta k hornímu vleku s mírnější sjezdovkou mi trvala 20 minut… nejpomalejším 2 hodiny. V hlavě se mi honilo, že příští lyžařský kurz uděláme jen virtuálně někde na playstationu. L Na tuto situaci bylo nutné reagovat. Ve zbytku času jsme dokázali nemožné a odpoledne vyjela většina žáků od spodního vleku. Před mnohými stála další výzva. Abychom se dostali na výcvikovou sjezdovku, museli jsme sjet nepatrně náročnější úsek. S pokynem: „Když musíš, tak musíš!“, jsme všichni zvládli první opravdový sjezd. Dole jsem pozoroval, jak doteď malé, třesoucí se dušičky poporostli prvními střípky vítězství. Na hotelu jsme si báječně užili regeneraci v bazénu a večerní program byl plný smíchu. Pro jednu z nás byla ovšem největším zážitkem jízda sanitkou do nemocnice v Šumperku. Bohužel i to ke sportu někdy patří. No a my byli rádi, že nakonec nešlo o nic vážného.

          V úterý jsme výrazně pokročili v ovládání lyží, v jejich zatížení a jízdě v pluhu. Postoj se postupně stával jistější a výcvik nabýval na efektivitě. Odpoledne jsme opět odpočívali v bazénu a večer strávili u společenských her. Ten den ale večerka přišla většině vhod. Únava se stupňovala, a tak byl spánek velmi vítanou aktivitou na všech pokojích.

          Třetí den bývá kritický…, tělo je unavené a každý pád je o to rizikovější. My jsme ale statečně vyrazili na svah a v 9:00 otevírali sjezdovky. Na závěr třetího výcvikového dne jsme se vydali na opačnou stranu kopce. Zážitkem byla nejen jízda na nové sjezdovce, která podle žáků byla červená jen proto, že vlekařům došla černá, ale hlavně jízda lanovkou. Večer jsme již celkem ztuhlé svalstvo rozhýbali v rytmu disca. Finální večírek jsme si užili společně se žáky jedné školy z Prostějova, kteří byli celý týden na hotelu s námi.

          Čtvrteční dopolední lyžování jsme již absolvovali v duchu volných jízd a soutěží. Nafotili jsme mnoho selfie a natočili několik videí. Hory se s námi loučily deštěm. Pravděpodobně jim, stejně jako nám, bylo líto, že už končíme.

          Na závěr bych rád poděkoval vedení školy za povolení lyžařského výcvikového kurzu a maximální podporu při jeho plánování i realizaci. Žákům děkuji za vynaložené úsilí při plnění cílů výcviku, který nám počasí a sněhové podmínky rozhodně neusnadnily, a za téměř bezproblémové chování na hotelu i mimo něj. Můj největší dík ovšem patří realizačnímu týmu, kolegyním Dáše Halašové a Emilce Čecháčkové. Odpovědnost, kterou s touto funkcí přijaly, je nedocenitelná. Poděkování také patří panu Moravcovi za převoz všech lyží a batohů z Nezamyslic až na chatu a zpět.

          Za vydařený LVK 2016 všem zúčastněným děkuji.

                                                                                                        Sportu Zdar!            Jan Baše