• Krajské kolo OVOV v Hranicích
        • Krajské kolo OVOV v Hranicích


        • V úterý 7.6.2016 za krásného slunečného počasí se sjeli nejúspěšnější vícebojaři z okresních kol OVOV Olomouckého kraje změřit síly do Hranic na Moravě. I naše ZŠ zde měla své zástupce – Terezu Račanskou a Tomáše Plevu z 5.A. A vedli si skvěle, když oba překonali hned několik svých osobních rekordů v jednotlivých disciplínách.

          Terezka si hned na úvod vylepšila svůj osobák na 60 m (9,97 s) a v dálce zvítězila fantastickým výkonem 4,14 m. Míčkem hodila svých standartních 27 m, ale pak přišly shyby. Tam ji zcela potopil rozhodčí, který naprosto nepochopitelně nepočítal „nepřesná“ provedení cviku, která ovšem jiní rozhodčí ostatním závodníkům započítávali. Tento hendikep se Terce už bohužel nepodařilo smazat, přestože bojovala jako lev. Zvítězila v disciplíně leh-sed (87) a nejlepší byla i v běhu na 1000 m, kde si vytvořila další osobák 3:59 min. Celkově nasbírala 3143 bodů, což znamenalo krásné 3. místo, které má ovšem v Terčině případě přece jen trochu trpkou příchuť.

          Tomáš začal svou nejslabší disciplínou, míčkem hodil sice taky osobák, ale 32,5 m stačilo pouze na 5. místo, takže musel soupeře dotahovat. Pak ovšem přišly osobáky na 60 m – 9,06 s, v dálce – 4,23 m a ve shybech – 69, což vždy znamenalo vítězství ve své kategorii. U lehů – sedů narazil na podobně přísného rozhodčího jako Terka u shybů, bylo z toho průměrných 70, ale i to znamenalo 11 bodů náskok před závěrečným kilometrem. Tam si už Tom soupeře pohlídal a zvítězil s časem 3:39 min. Celkový součet 3895 bodů znamenal vítězství v kategorii ročníku 2005 a postup na republikové finále, které se bude konat v září v Brně.

          M. Plevová

      • Písařík je opět nejlepší žákovský časopis Olomouckého kraje
        • Písařík je opět nejlepší žákovský časopis Olomouckého kraje

        • Písařík je opět nejlepším žákovským časopisem Olomouckého kraje

          Na tvorbě našeho školního časopisu se letos podílí více než 20 redaktorů. Každý týden se schází „v redakci“  a pracují na svých příspěvcích – reportážích, anketách, povídkách, recenzích…

          I letos jsme náš Písařík přihlásili do soutěže školních časopisů „Školní časopis roku 2016". V úterý 31. května 2016 se konalo vyhlášení krajských kol této soutěže. Proběhlo v prostorách Asociace středoškolských klubů v Brně.

          Naši redakci zastupovaly redaktorky Adéla Koutská, Nikola Kuchařová a Anna Wagnerová z 9. A. Netrpělivě očekávaly, jak náš Písařík uspěje. Když se vyhlašoval Olomoucký kraj, zaznělo jméno našeho časopisu celkem čtyřikrát.

          Zvítězili jsme ve všech vyhlašovaných kategoriích:

          • Titulka
          • Grafika
          • Obsah
          • a v hlavní kategorii Školní časopis žáků II. stupně základních škol.

          Ocenění pro celou naši redakci děvčata převzala z rukou Pavla Zdráhala.

          K naší radosti jsme zopakovali loňský výsledek a Písařík postoupil do celostátního finále, které se bude konat v prosinci 2016.

          Děkuji všem redaktorům, kteří se podílí na tvorbě našeho časopisu, za jejich tvořivou práci a blahopřeji jim k výbornému výsledku v soutěži.

          Jarmila Krupičková

      • 6. A a 5. B na výletě v Brně
        • 6. A a 5. B na výletě v Brně

        • Školní výlet 6. A a 5. B do Brna

          Ve čtvrtek 2. června se žáci tříd 5. B a 6. A zúčastnili školního výletu do Brna. Letos byla na programu návštěva Laser Game a Vida centra.

          Laser game, nebo také laser tag, je akční hra, která kombinuje počítačové hry s hrami typu paintball a airsoft. Jen nebolí, nebarví a hraje se ve speciální laser aréně. Takže první část našeho výletu jsme strávili právě v takové aréně, kde se žáci rozdělili do týmů podle barev a soutěžili mezi sebou, kdo koho častěji zasáhne, soutěžili o nejlepšího střelce. Děti se při této akční zábavě náležitě vyřádily a celou cestu na další část výletu, což byla návštěva Vida centra na brněnském výstavišti, si hlasitě sdělovaly své zážitky a dojmy, čímž „bavily“ i cestující brněnské MHD.

          VIDA! science centrum je zábavní vědecký park pro popularizaci a podporu vědy se stálou interaktivní expozicí, která představuje desítky vědeckých fenoménů ve čtyřech základních oblastech – Planeta, Civilizace, Člověk a Mikrosvět. Naše děti si zde mohly na vlastní kůži vyzkoušet poznatky z těchto čtyř vědeckých oblastí. Největší pozornost sklidil dlouhý tubus, kterým se děti mohly sklouznout, a otáčivá kruhová atrakce, kde si mohly vyzkoušet, jak jsou na tom s rovnováhou, a spousta dalších.

          Závěrečnou částí našeho výletu byla již nezbytná návštěva Galerie Vaňkovka, kde se děti občerstvily a nakoupily spoustu dárečků svým blízkým doma. Výlet se nám vydařil, počasí nám krásně vyšlo a hlavně jsme ho všichni  přežili. Na závěr si jen dovolím volně citovat slova našich žáků....... „Paní učitelko, to byl zatím ten úplně nejlepší výlet, na kterém jsme byli......“.

          Obávám se, že jsme s paní učitelkou Krupičkovou nasadily laťku příliš vysoko a teď už je na žádný hrad nedostaneme.

           

          Za spokojené žáčky 6. A a 5. B                                 

          (jejich stejně spokojené třídní učitelky)

          Marie Benešová a Jarmila Krupičková