• Štafeta - krajské kolo
        • Štafeta - krajské kolo

        • Štafeta - krajské kolo

          Ve středu 18. května jsme s našimi žáky vyrazili do Olomouce na krajské kolo štafetového závodu. Žáci se kvalifikovali pěkným výkonem z okresního kola v Prostějově, kde získali celkové 3. místo. Vzhledem k tomuto výsledku (poslední postupová pozice) asi nikdo nečekal, že bychom si nárokovali místo na bedně.  Už v Prostějově jsme si ale všimli, že žádný z týmů nevyužíval předávkového území a běžci si předávali kolík pasivně z místa, což je u nejmladších i mladších žáků celkem pochopitelné. Předávka je tak nějak na jistotu. Tady jsme ucítili šanci. Během krátkého, ale o to tvrdšího tréninku, i naši nejmladší žáci zvládli předání štafetového kolíku v běhu. Ve štafetě 8x100m i 8x200m  je celkem 7 předávek a jejich provedení je tedy klíčové pro celkový čas.

          Nejmladší žáci nám rozběhli svou štafetu 8x100m fantasticky a ve složení Aleš Navrátil, Zbyněk Křepelka, Hynek Přecechtěl, Adam Přikryl, Daniela Halousková, Andrea Havlíčková, Lenka Cypriánová a Veronika Plevová, dosáhli času 02:22,18. V cíli byli druzí za našlapaným týmem Bohuňovic.

          Štafeta starších žáků ve složení Tomáš Pleva, Lukáš Navrátil, Tereza Račanská, Denisa Koutská, Anna Pazderová, Ondřej Matušinec, Adam Novotný a Daniela Jančeková od začátku držela tempo s vedoucími běžci jejich rozběhu. Bohužel na třetí předávce nastal kritický moment, když jsme upustili při předávce kolík. V profesionálním závodě by to byl konec-diskvalifikace. Naštěstí, když jde o děti, jsou pořadatelé o něco mírnější, a tak jsme mohli běžet dál. A věřte, že tenhle úžasný tým si zachoval asi to nejdůležitější, co ke sportu patří, fair-play a sportovního ducha. Šlapal do toho dál naplno a i díky finišující “raketě“ jménem Tomáš Pleva, doběhl do cíle v čase 02:12,60. Hlasatel nám oznámil celkové osmé místo. Bylo to, jako by si naslinil prsty a jediným pohybem típl náš plamínek naděje. I to je sport. Vzdát se a zabalit to ale nepřipadalo v úvahu.

          Pro celkový výsledek byl důležitý součet časů a nikoli pořadí. Jednotlivé časy jsme neznali. Museli jsme prostě makat o to víc a ve štafetě 8x200m se nám to podařilo. Tomáš Pleva, Lukáš Navrátil, Tereza Račanská, Denisa Koutská, Aleš Navrátil, Adam Přykryl, Veronika Plevová a Lenka Cypriánová obhájili další druhé místo v čase 04:39,62, pouhých 32 setin sekundy za opět prvními Bohuňovicemi.

          Vyhlašování výsledků bylo napínavé. Nevím, jak děti, ale já se držel při zemi a říkal si, že celkově budeme tak pátí nebo šestí, možná že to bude ta neoblíbená bramborová medaile. Byl to nádherný pocit, když pořadatel vyhlásil celkové třetí místo a my stále nebyli nastoupeni, koutky úst se mi rozjely do stran. „I to je sport!“ tentokrát z té příjemnější stránky. Celkové 2. místo a místo na bedně!  Děkuji všem běžcům za fantastické výkony, vedení školy za umožnění akce a rodičům za podporu celého týmu.

          Sportu zdar! Jan Baše

           

      • 1. B a 2. B v Doloplazech
        • 1. B a 2. B v Doloplazech

        • Den dětí v Doloplazech

          Ve středu 1. 6. se třídy 1.B a 2.B vydaly na oslavu Dne dětí do Doloplaz. V zámecké zahradě už na nás čekal pan starosta Ladislav Sypko a jeho kolegyně a kolegové z obecního úřadu. Připravili pro nás bohatý program. Soutěžili jsme na koloběžkách, hledali poklad, navštívili jsme krásnou výstavu T.G. Masaryka v prostorách zámku a poslechli si poutavý výklad o životě prvního prezidenta Československé republiky. Vystoupali jsme do výšin zámecké věže i do hlubin strašidelného podzemí, kde na nás za svitu svíček čekalo překvapení v podobě dětských šampusů. Skvělou sladkou tečkou byla návštěva cukrárny a kopeček zmrzliny zdarma. Den dětí jsme si všichni skvěle užili, děti i pedagogický doprovod budou mít jistě nezapomenutelné zážitky. DOLOPLAZY DĚKUJEME! Příští rok se těšíme opět!!                              

          žáci 1. B a 2. B, T. Rotreklová, D. Halašová a J.Fialová