• Kampaň proti kouření
        • Kampaň proti kouření

        • Kampaň proti kouření

          V pátek 29. dubna 2016 proběhl na naší škole celodenní projekt  „Kampaň proti kouření.“ Projekt si nachystali žáci z 8. ročníku pro ostatní žáky z 2. stupně. Každý vyplnil anonymní a krátký dotazník týkající se problematiky kouření. Žáci se dozvěděli informace o historii a složení cigaret, onemocnění způsobené kouřením, jak předejít závislosti na cigaretách, jak se zbavit závislosti na nikotinu. Všem zúčastněným děkuji za skvělou spolupráci.

          Mgr. Veronika Žvátorová

      • V soutěži "Tuta Via Vitae" jsme obsadili 5. místo
        • V soutěži "Tuta Via Vitae" jsme obsadili 5. místo

        • V soutěži „Tuta Via Vitae“ jsme obsadili 5. místo

          Ve čtvrtek 28. dubna 2016 se v Praze uskutečnilo celostátní finále soutěže „Tuta Via Vitae aneb bezpečná cesta životem pro občana EU“.

          Na průběh finálových kol dohlížela odborná porota pod vedením PaeDr. Miroslavy Salavcové z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, která podtrhla tu skutečnost, že právě znalosti, které rozvíjí tato soutěž, jsou pro každého z nás potřebné v mnoha běžných životních situacích. K tomuto názoru se přidala i zástupkyně Ministerstva zdravotnictví ČR Mgr. Hana Davidová.

          Soutěž svým projevem zahájil pplk. Ing. Daniel Miklós, MPA z Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR a ocenil překvapivé množství mladých lidí zajímajících se o bezpečnostní tématiku.

          Naše družstvo ve složení Valerie Barošová (8. A), Jolana Moravcová (8. A) a Adéla Špalková (9. A) se utkalo s ostatními vítězi krajských kol v prostorách historického areálu benediktinského opatství EMAUZY v Praze.

          Otázky byly vybírány z těchto tematických okruhů: Požární gramotnost aneb Než přijde hasič, Bezpečnostní gramotnost aneb Než přijde policista, Zdravotní gramotnost aneb Než přijde lékař, Občanská gramotnost aneb Občan v obci, ve státě a v EU, Pojistná gramotnost aneb Ochrana majetku a zdraví a Právní gramotnost aneb Občan a právo.

          Naše žákyně uplatnily své výborné znalosti dané tematiky, a tak v rámci republiky skončily na výborném 5. místě.

          Všechna děvčata si zaslouží obrovskou pochvalu za velmi dlouhou a náročnou přípravu. Gratulujeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy.

           

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Naši žáci v soutěži Finanční gramotnost třetí nejlepší v republice!
        • Naši žáci v soutěži Finanční gramotnost třetí nejlepší v republice!

        • Naši žáci v soutěži Finanční gramotnost třetí nejlepší v republice!

          V úterý 26. dubna 2016 se v Praze uskutečnilo celostátní finále 7. ročníku soutěže Finanční gramotnost.

          Nad finálovými koly soutěže převzal záštitu prezident České republiky Miloš Zeman, místopředseda Senátu Parlamentu ČR Zdeněk Škromach, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, náměstek MŠMT ČR Jaroslav Fidrmuc, devět krajských hejtmanů a Adriana Krnáčová, primátorka Hlavního města Prahy.

          Finále soutěže již tradičně zahájil Miroslav Singer, guvernér České národní banky. Ve finálovém kole soutěžilo 14 tříčlenných družstev. Naše družstvo ve složení Aneta Crhanová (9. A), Aneta Šiklingová (9. A) a Tadeáš Vymazal (9. A) se s ostatními vítězi krajských kol utkalo v prostorách historického areálu benediktinského opatství EMAUZY v Praze.

          Nejdříve probíhala dvě semifinále, ze kterých dvě nejlepší družstva postupovala do finále. Otázky byly vybírány z těchto tematických okruhů: informační gramotnost, peněžní gramotnost, cenová gramotnost, rozpočtová gramotnost, právní gramotnost a ochrana spotřebitele. Na všechny otázky naši deváťáci odpověděli správně. Druhým rozhodujícím kritériem pro přidělování bodů byl čas, za který soutěžící zodpověděli své otázky.

          V semifinále naše družstvo zvítězilo a postoupilo tak mezi čtyři nejlepší. V boji o titul „Mistra republiky ve finanční gramotnosti“ skončili naši žáci na výtečném 3. místě.

          Všichni soutěžící si zaslouží obrovskou pochvalu za velmi dlouhou a náročnou přípravu. Gratulujeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy.

           

          Mgr. Jarmila Krupičková