• Rej čarodějnic ve školní družině
        • Rej čarodějnic ve školní družině

        • REJ ČARODĚJNIC VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

          Nastávající příchod jara a s ním spojenou tradicí zapalováním ohňů, jako oslavy nadcházejících slunných dnů, jsme opět po roce využili i ve školní družině.

          Oblékli jsme se do čarodějnických kostýmů, tak aby nás téměř nikdo nepoznal a s chutí jsme se pustili do různých her a soutěží v družstvech. Nebyly to disciplíny rozhodně jednoduché. Museli jsme se ujistit, že jako každá správná čarodějnice umíme dobře létat na koštěti, přesně házet  do čarodějnického kotle různé předměty, skládat  puzzle, či si namalovat křídami svoji věrnou strašidelnou podobiznu.

          Nakonec jsme se odměnili  pochoutkou v podobě opečených  špekáčků a kouzelným lektvarem.                      

          Vychovatelky školní družiny

           

           

           

      • ŠD 3., 4. a 5. oddělení: bláznivé odpoledne
        • ŠD 3., 4. a 5. oddělení: bláznivé odpoledne

        • BLÁZNIVÉ ODPOLEDNE VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

          Tak jak si volí vybraná porota a veřejnost na soutěži krásy svoji Miss, tak i my jsme se ve 3., 4., a 5. oddělní  školní družiny rozhodli, že si tuto soutěž krásy nenecháme ujít. A aby to klukům nebylo líto, rozhodli jsme se, že si k Miss zvolíme i její protějšek.

          A tak, jak to známe z televize, jsme naše "bláznivé odpoledne“ zahájili promenádou v kostýmech, a představením všech soutěžících.

          Vrcholem klání se staly volné disciplíny, při kterých se hrálo na hudební nástroje, tancovalo, vyprávěly vtipy, či se přednášely básničky.

          Třešničkou na dortu se stala korunovace hlavních vítězů a vítězek a předávání šerp s odměnami.  Samozřejmě vše za účasti poroty a vychovatelek družiny.

           

          Vychovatelky: Kateřina Dostálíková, Nikola Běhalová a Iva Friedbergová.

           

      • 5. B a 6. A v Muzeu Vyškovska
        • 5. B a 6. A v Muzeu Vyškovska

        • Exkurze do Muzea Vyškovska – 5. B a 6. A

          Naše škola velice ráda jezdí do vyškovského muzea, neboť vždy nabízí zajímavé programy. Tak jsme se 20. dubna (letošní školní rok už podruhé) vypravili na nám již známé místo, abychom zhlédli výstavu tentokrát zaměřenou na Karla IV. a jeho dobu s názvem České korunovační klenoty na dosah.

          Žáci 5. B a 6. A tak mohli zhlédnout tuto jedinečnou výstavu s věrnými kopiemi českých korunovačních klenotů, zúčastnili se doprovodného programu, který jim přiblížil dobu Karla IV. s názvem Život otce vlasti, mohli si vyzkoušet dobové oblečení, zatančit dobové tance, složit gotické okno, sami si vyrazit pamětní minci, zkusit dobovou zbroj i zbraně. Prostě zažít dobu Karla IV. na vlastní kůži. Jako součást této výstavy byla pro děti přichystána i tvořivá dílnička, kde si mohly vyrobit královské jablko, královskou korunu nebo ušít středověkou čelenku se závojem.

          Na závěr tohoto zajímavě stráveného dne jsme obdrželi od pracovnice muzea, paní Horákové, pracovní listy pro žáky s různými úkoly týkajícími se Karla IV. a jeho doby.

          Mgr. M. Benešová a Mgr. J. Krupičková