• Časopis Písařík druhý
        • Náš časopis Písařík druhý v celostátním kole

        • V pátek 25. listopadu 2022 se na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně konalo celostátní setkání finalistů soutěže „Školní časopis roku 2022“.

          Jako zástupci naší redakce se do Brna vydali tito redaktoři a redaktorky: Lenka Cyprianová, Lucie Benešová, Nela Jordánová, Anna Přibylová, Karolína Mlčochová, Elena Přibylová, Tereza Halouzková, Lukáš Herodek, Dominik Dosedla a Tereza Rundtová.

          Na fakultě se konaly novinářské dílny, workshopy a další akce pořádané v rámci akce „Multimediální den“. Žáci si například vyzkoušeli práci redaktorů v novinářských dílnách pořádaných novináři MF DNES a iDNES či brněnského deníku Rovnost. Na stánku České televize si zkusili, jaké je to stát za kamerou. :-)

          Netrpělivě jsme čekali na slavnostní vyhlášení. Na podium si pro ocenění šli naši redaktoři celkem třikrát. Nejprve za 1. místo v kategorii – Obsah a za 3. místo v kategorii – Webový časopis.

          K naší velké radosti jsme v hlavní kategorii Tištěný časopis žáků 2. stupně základních škol obsadili 2. místo.

          Tento úspěch je společným dílem celé naší redakce, která na tvorbě časopisu pracovala celý rok. Všem redaktorům a redaktorkám za jejich práci děkuji a blahopřeji jim k tomuto skvělému výsledku.

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Pečení muffinů ve ŠD
        • Pečení muffinů v 5. a 6. oddělení ŠD

        • Ve středu 21. listopadu si děti pobyt ve školní družině zpříjemnily pečením čokoládových muffinů.

          Paní vychovatelky nakoupily suroviny a děti mohly začít připravovat voňavé těsto. Míchaly, šlehaly, plnily papírové košíčky a nedočkavě čekaly na upečené muffíny, po kterých se jen zaprášilo. :-)

          Jana Fialová

      • Slabikář v 1. A
        • Slabikář v 1. A

        • V pondělí 21. listopadu jsme měli v 1. A slavnostní den. Ráno nám pan ředitel přinesl dopis od pana Slabikáře. V něm stálo, že ve třídě je ukryto zadání 8 úkolů, které musíme splnit, abychom získali svůj první slabikář. Tak jsme se pustili do hledání a během chvíle našli všechny dopisy.

          Úkoly jsme zvládli s přehledem, protože skládání jmen, přiřazování slov k obrázkům, čtení vět, počítání do pěti nám nedělá žádné potíže, zvláště když to bylo zábavnou formou. Trochu jsme se zapotili u rébusu, ale od toho rébusy přece jsou.

          Zazpívali jsme si, naučili se báseň o koze Róze a po Kimově hře jsme obdrželi instrukce, že úkoly jsme splnili, ale teď si musíme slabikáře najít. Byly totiž ve škole ukryté. Naštěstí jsme dostali nápovědy, které nás po příslušných stanovištích dovedly do prostoru šaten a tam jsme se všichni rozprchli s tím, že učebnice musíme vypátrat.

          Povedlo se, takže teď už každý svůj slabikář máme a jsme na nejlepší cestě se stát dobrými čtenáři.

                                                                                           Holky a kluci z 1. A

      • Okresní finále stolního tenisu
        • Okresní finále stolního tenisu

        • Dne 15. listopadu 2022 proběhlo v Prostějově okresní finále turnaje družstev ve stolním tenisu, kde družstvo žáků naší školy vybojovalo historicky první místo a postup do krajského finále, které se bude konat v Přerově. Složení mužstva: Lucie Benešová, Adam Přikryl, Vojtěch Vašina a Miroslav Slatina. Všem našim závodníkům děkujeme za předvedené výkony, vzornou reprezentaci naší školy a držíme palce v krajském finále!

          oragnizoval a zapsal Mgr. Petr Slouka

           

      • Den bláznivých účesů a čepic
        • Den bláznivých účesů a čepic

        • Dne 16. listopadu 2022 proběhl na naší škole Den bláznivých účesů a čepic.
          Finále se zúčastnilo celkem 33 dětí, které si vybraly třídní kolektivy. Zapáleně hodnotila a hlasovala většina žáků školy. Výtvory na hlavách byly vskutku originální a konkurence tak opravdu veliká. ovšem královnou a králem se mohli stát jen dva žáci. Vítězi se tak stali Liliana Fajstlová ze 4. B a Jan Možný z 9. A, kterým tímto gratulujeme.
          Poděkování patří všem, kteří se nejen zapojili, nebáli se užít si naplno legraci, ale především velké díky patří Janu Páleníkovi, Gábině Gáborové a Kristiánovi Petrůjovi z 9. A za pomoc s přípravou a organizací akce. Těšíme se na podobnou bláznivinu zase příště!

          za ŽP Jana Kocourková

      • Skvělé výkony hráčů florbalu
        • Skvělé výkony hráčů florbalu

        • Naši hráči ze ZŠ Nezamyslice (v rámci soutěže klubu FBC Sokol Ivanovice na Hané), podporovaní svými rodiči, předvedli, že umí hrát houževnatě a nebojácně i proti "velkým" soupeřům.

          Včerejší turnaj dopadl následovně. Prohra 1:2 s Hattrick Brno, prohra 3:4 s Gullivers Brno, výhra 4:3 nad Atlas Blansko a nakonec remíza 3:3 s Hornets Brno (domácí tým - to jste poznali podle fanoušků).

          Zvláště poslední zápas byl docela dramatický. Vzhledem k tomu, že jsme hráli proti 3 týmům z TOP 5 celé ligy, tak hodnotíme turnaj velmi pozitivně. Dokázali jsme konkurovat a hrát vyrovnané zápasy s nejlepšími brněnskými týmy.

          Jak jsme již psali, výsledky se nezapočítávají do žádné tabulky, ani statistiky v této věkové kategorii.

          Další turnaj nás v čeká v sobotu 26.11. "doma" v Nezamyslicích (8:30 - 14:00).  Přijděte pozvbuzovat také! 

          Jirka Pochylý a Petr Jordán

      • Získáváme zkušenosti a inspiraci ze zahraničí
        • Získáváme zkušenosti a inspiraci ze zahraničí

        • Pátou podaktivitou projektu KOMPLEXNÍ ROZVOJ PROFESNÍCH KOMPETENCÍ PEDAGOGŮ V OBLASTI PREVENCE, VČASNÉ IDENTIFIKACE A VČASNÉ INTERVENCE PROBLÉMOVÉHO CHOVÁNÍ DĚTÍ S PSYCHOSOCIÁLNÍ EMOČNÍ ZÁTĚŽÍ VE ŠKOLÁCH V 5 KRAJÍCH ČR reg. č. projektu: CZ.02.3.61/0.0/0.0/19_077/0016825 byla zahraniční stáž pro 13 osob (10 pedagogů a 3 lektory) na Maltě.

          Vybraní pedagogové, zástupci škol Moravskoslezského, Zlínského a Jihomoravského kraje vyrazili v neděli 23. října 2022 směr Bratislava, kde je v pozdních hodinách čekal let na Maltu.

          Stáže se také zůčastnila naše paní učitelka Ing. Jaroslava Kurejová - metodik prevence na naší škole.

          Více informací a fotografií z cesty na Maltu naleznete na tomto odkazu v dalším článku.

           

          Těšíme se na další podobné vzdělávací  projekty, které již nyní připravujeme.

          Mgr. petr jordán, ředitel školy