• Sedmé třídy na třídním výletu v Praze
        • Sedmé třídy na třídním výletu v Praze

        • V pátek 10. června 2022 vyrazili žáci 7. tříd na školní výlet do Prahy. Sraz byl v šest hodin ráno na nádraží, takže cestou do Prahy všichni pospávali a sbírali síly pojídáním dobrůtek z domova.

          Výlet začal jako dějepisná exkurze a žáci si důkladně prošli a prohlédli areál Pražského hradu. Cestou přes Karlův most spočítali všech 30 soch, na Staroměstském náměstí překročili poledník a prohlédli si dvanáct apoštolů na orloji. Muzeum iluzí předvedlo fantastický trik, když se bez předchozího varování přestěhovalo o několik ulic dále. Vše však dobře dopadlo a všichni si zde pořídili nepřeberné množství zajímavých fotografií, plných optických iluzí.

          Zlatým hřebem programu byl však rozchod na Václavském náměstí, kdy naši mladí cestovatelé obsadili fastfoody, nakoupili hromady oblečení nejen v Primarku a vyfotili se s youtubery, tiktokery a s Karlosem Vémolou, hledajícím parkovací místo.

          Vítězem byl každý, kdo ve stanovený čas našel jezdeckou sochu svatého Václava na horním konci náměstí před Národním muzeem a zjistil, kteří čtyři čeští světci mu dělají společnost.

          Ve vlaku Regiojetu jsme si cestou zpět nacpali břicha a jako symbolickou třešničku na dortu se v Olomouci rozněžnili při pohledu na západ slunce nad katedrálou svatého Václava z vyhlídkové plošiny „mrakodrapu“ Regionálního centra u nádraží.

          Pro spoustu dětí to byla první cesta do Prahy vůbec a již jen cesta metrem a jízda po eskalátorech pro ně byly silným zážitkem. Někdo si více užil dějepisnou část, jiný nakupování nebo muzeum iluzí. Důležité je, že si výlet každý užil a našel si „to svoje“.

          Mgr. Ondřej Čáp, Mgr. Zuzana Vránová

      • Galerie Na plotě
        • Galerie Na plotě

        • Po roce se opět otevírá dětská galerie Na plotě. Sedm ročníků si rozdělilo 14 krajů a děti nás zvou na výlety po zajímavých místech České republiky. Obrázky je vyzdoben plot před ZŠ Nezamyslice. 
          Přijďte načerpat inspiraci a potěšit se výtvarnými díly dětí. 

          Krásné prázdniny všem přeje za žákovský parlament

          Jana Kocourková

      • Macocha
        • Exkurze - Macocha

        • Druhý červnový den žáci devátých tříd zavítali do Moravského krasu. Exkurze byla přírodovědně zaměřená, protože celou devítku se učí o geologii a nabyté vědomosti konečně zúročili anebo si je alespoň připomenuli. 😊

          Společně se svými třídními učitelkami započali poslední měsíc svého působení na naší škole. Počasí nám vyšlo, všichni byli v dobrém rozmaru. Proto jsme si společnou exkurzi náležitě užili. Začali jsme cestou vláčkem k Punkevním jeskyním a následnou prohlídkou spojenou s odborným výkladem průvodce. Na konci jeskyní jsme se ocitli v nitru propasti Macocha a kolečko uzavřela cesta lodičkami. Lanovkou jsme vyjeli na Horní a Dolní můstek propasti s krásným výhledem do okolí.

          Děkuji za příjemně strávený výlet oběma třídám – byli jste skvělí – a jejich třídním p. uč. Balážiové a Kurejové.

          Mgr. Anna Lovichová

      • Albatros a další rozšíření našeho knižního fondu
        • Albatros a další rozšíření našeho knižního fondu

        • Na závěr školního roku 2021/2022 věnovalo nakladatelství Albatros do naší školní knihovny několik nových titulů, které tak již netrpělivě čekají na své čtenáře. Malí i velcí hltači písmen tak budou srdečně vítáni opět v novém školním roce 2022/23.

          Za školní knihovnu všem přejeme všem krásné prázdniny a těšíme se na vás!

          Jana Kocourková a Říše fantazie

      • Malá chemická olympiáda - okresní kolo
        • Malá chemická olympiáda - okresní kolo

        • Dne 8. 6. 2022 vyrazila skupina vyvolených na okresní kolo Malé chemické olympiády v Prostějově. Soutěžícími byli Lenka Cyprianová (8. A), Jiří Doležel (8. B) a Jan Mucha (8. B).

          Své síly poměřovali v tématech - směsi, částicová stavba látek, dvouprvkové sloučeniny a tříprvkové sloučeniny. Celkem se zúčastnilo 39 žáků ze základních škola a gymnázií. Nejlépe naši školu reprezentoval Jan Mucha (8. B), který se umístil na krásném 8.-9. místě v kategorii ZŠ.

          Děkuji všem zúčastněným za krásné výsledky.

          Mgr. Anna Lovichová

      • Mistrovství v SUDOKU
        • Mistrovství v SUDOKU

        • Na přelomu května a června proběhlo na naší škole Mistrovství v SUDOKU ve dvou kategoriích. "Kategorie I" pro žáky 6. a 7. ročníku a "Kategorie II" pro žáky 8. a 9. ročníku.

          Soutěž probíhala ve dvou kolech. První kolo – ROZSTŘEL – se uskutečnilo ve třídách v rámci hodin matematiky, kdy z každé třídy postoupili první čtyři nejlepší do finále.

          FINÁLE proběhlo 1. 6. 2022. Žáci se zapojili s vervou, některým se podařilo SUDOKU vyluštit a zde jsou ti úspěšní řešitelé finálového kola.

          Kategorie 6.-7. ročník

          1. místo – Elen Tománková (7. A)
          2. místo – Nela Jordánová (7. A)
          3. místo – Anna Přibylová (7. A)
          4. místo – Dominika Halousková (6. A)
          5. místo – Lucie Pavlíková (6. B)

          Kategorie 8.-9. ročník

          1. místo – Natálie Záhorová (9. A)
          2. místo – Andrea Havlíčková (9. B)
          3. místo – Julie Přikrylová (8. A)
          4. místo – Barbora Jančeková (9. A)
          5. místo – Kateřina Pavelková (9. B)
          6. místo – Vojtěch Pavlík (9. B)

          Všem účastníkům finále děkujeme za účast a gratulujeme.

          Organizaci soutěže zajistili učitelé matematiky paní učitelka Kurejová, Balážiová a pan učitel Thums.

      • Celoškolní akce „Světový den bez tabáku“
        • Celoškolní akce „Světový den bez tabáku“

        • Světový den bez tabáku je každoročně vyhlášen 31. května, proto se i naše škola rozhodla zapojit projektovým dnem na toto téma a poukázat na škodlivost kouření.

          Do organizace akce byli zapojeni žáci devátých ročníků, kteří si pod vedením učitelů připravili „kolečko“ stanovišť na chodbě budovy B, v učebně chemie a v kmenových třídách 9. A a 9. B.
           

          1. stanoviště – KINO: film o škodlivosti kouření

          2. stanoviště – tvorba odznáčků s protikuřáckou tématikou

          3. stanoviště – zátěžová cvičení na dýchací cesty zasažené kouřením

          4. stanoviště – pokus

          5. stanoviště – divadelní scénka „Jak říct NE“

          Součástí akce bylo i zapojení se s vlastními třídami formou koláže nebo plakátku, kdy měli žáci poukazovat na to, co si děti mohou koupit za ušetřené peníze za cigarety a proč nekouřit.

          Děkujeme všem třídním kolektivům, které se do akce zapojily, a snad se letos podařilo alespoň polovinu žáků naší školy odlákat od cigaret.

          Poděkování patří i kolegům za podporu.

          Mgr. Anna Lovichová a Ing. Jaroslava Kurejová

      • ŠD - Pohádková cesta
        • ŠD – Pohádková stezka 

        • 24. 5. si vychovatelky 5. a 6.oddělení připravily pro děti pohádkovou stezku se soutěžními otázkami, ve kterých si ti nejmenší osvěžili znalosti kreslených bytostí z Večerníčků.

          Prváčkům se čtením pomáhali studenti na praxi – Eliss Jiráková, Katka Kocourková a David Žondra, kteří se tak vrátili do dětských let. Ale i pro ně nebylo úplně jednoduché na některé odpovědět.                                        

          Své putování nakonec ukončili všichni a získali tak sladkou odměnu.

          Renata Kyseláková a Jana Fialová