• Šesťáci v Brně na výstavě "Tutanchamon - jeho hrobka a poklady"
        • Šesťáci v Brně na výstavě "Tutanchamon - jeho hrobka a poklady"

        • V úterý 17. května se obě šesté třídy se svými učitelkami a asistentkami vypravily do Brna na dobrodružnou výpravu za poklady faraona Tutanchamona.

          Tato výstava je realizována u příležitosti 100. výročí objevení neporušené hrobky faraona Tutanchamona v egyptském Údolí králů.

          Na brněnském výstavišti na nás čekala pozoruhodná expozice složená z více než 1000 exponátů, grafik a videí. V úvodu jsme byli díky krátkému dokumentárnímu filmu vtaženi do příběhu Howarda Cartera a jeho senzačního objevu nevykradené hrobky mladého faraona. Mohli jsme znovu „objevit“ poklady a pohřební předměty přesně v takovém uspořádání, jak byly odhaleny v roce 1922.

          Prošli jsme si Tutanchamonovy pohřební komory s jeho jedinečnými poklady. Výstava byla doplněna o audioprůvodce (v podobě „telefonu“), jehož prostřednictvím jsme si vyslechli zajímavé informace k jednotlivým exponátům.

          Exkurzi jsme zakončili nákupem dárkových předmětů a suvenýrů z výstavy. Po chvilce na oběd jsme se vydali na zpáteční cestu domů. Zpět na nádraží do Nezamyslic jsme přijeli plni dojmů a snad i nových vědomostí.

                                                                                           Mgr. Marie Benešová a Mgr. Jarmila Krupičková

      • ŠD - Hrajeme si na kuchtíky
        • ŠD - Hrajeme si na kuchtíky

        • 18. května se v 5. a 6. oddělení "kuchtilo". :-)

          Z pondělní vycházky na Mokroš si děti odnesly spoustu zážitků. Nejvíce projevily zájem o pozorování malých žabiček.

          Ve středu jsme si sladké "žabičky" upekli ve školní kuchyňce.

          Jana Fialová a Renata Kyseláková

      • Liga proti rakovině - Kytičkový den
        • Liga proti rakovině - Kytičkový den

        • Ve středu 11. května se uskutečnila na naší škole tradiční sbírka pro Ligu proti rakovině - Kytičkový den.
          Žlutá kvítečka prodávaly tři skupiny:
          - vedoucí Carmen Dočkalová a žáci Andrea Havlíčková, Barbora Jančeková, Sofie Hallová, Daniela Halousková,
          - vedoucí Zuzana Kvintová a žáci Ella Dosoudilová, Barbora Přikrylová, David Kyselák, Matyáš Bartolšic,
          - vedoucí Jana Kocourková a žáci Karolína Daviesová, Petr Pelda, Zbyněk Křepelka, Natálie Záhorová.

          Fotografie pořizoval Jan Mucha.

          Letošní vybraná částka je 10 575,- Kč.

          Všem děkujeme za podporu a pomoc a budeme se těšit příště!

          Jana Kocourková a  žákovský parlament

      • Bezobratlí v 6. odd. ŠD
        • Bezobratlí v 6. odd. ŠD

        • V týdnu od 9. května 2022 se nám v 6. oddělení školní družiny hemžili bezobratlí. Nejprve děti vymodelovaly 3D motýly, housenky, mravence, žížaly a další drobná zvířátka naši zahrad, luk a strání. Poté následovala letecká škola v přírodě. Děti nejprve prolétly, proskákaly a propídily vytvořenou trať, poté si nakreslily vlastní. Další disciplínou bylo zvětšování obrázku dle předlohy a následné „pojídání“ hmyzu. Týden jsme zakončili spoustou fantazie při vymýšlení vlastních barevných kreací broučků, motýlů, stonožek...

          6. oddělení ŠD

      • První máj a svátek maminek v 6. odd. ŠD
        • První máj a svátek maminek v 6. odd. ŠD

        • Tento týden začal pro děti v 6.oddělení školní družiny připomínkou máje jako času lásky, kdy si děti vyrobily rozkvetlou třešeň a na ni věnovaly pusinky pro své milované.
          Zbytek týdne jsme se všichni chystali na svátek maminek. Nejprve jsme absolvovali hledačskou stezku na téma Maminky u zvířátek, poté jsme ze živých květů vyrobili záložky pro maminky a nakonec jsme vymýšleli kupónky na Den matek, které obsahovaly mnohdy velmi originální nápady - děti maminkám například věnovaly deset pusinek, procházku, uklizení pokojíčku a hodinku bez tabletu :-) Na kupónky si vyrobily obálky, které ještě nápaditě vyzdobily. Snad udělala přání i s obálkami maminkám radost.

          Krásný svátek všem maminkám přejí děti ze 6.oddělení!

      • McDonald's Cup - okresní finále
        • McDonald's Cup - okresní finále

        • Dne 3. a 4. května 2022 proběhlo v Prostějově finále okresního kola (kategorie B) fotbalového turnaje McDonald's Cup žáků prvního stupně, do kterého postoupily z minulého týdne obě naše družstva.                       

          Družstvo mladších žáků ve složení David Šinál, Tobiáš Nešpůrek, Martin Cyprian, Mikuláš Hýsek, Štěpán Král, Šimon Klvač, Matyáš Klvač, Radim Hrdý, Michal Kroupa, Filip Remeš a Kamil Málek se umístilo na pátém místě

          Družstvo starších žáků ve složení Josué Dirda, Lukáš Musil, Amálie Králová, Matyáš Surala, Michael Surala, Jakub Dvořák, Jakub Zelinka, Dominik Hepnar, Lukáš Janček, Daniel Trněný a Pavel Srneček se umístilo na čtvrtém místě, kdy od bronzové medaile nás dělilo deset sekund. 

          Přestože jsme se neumístili na medailových pozicích, tak bych chtěl pochválit obě naše družstva za neskutečnou bojovnost a příkladné chování na hřišti i mimo něj a již nyní se těším se na další ročník.            

          Mgr. Petr Slouka

      • Čarodějnice v 5. a 6.oddělení ŠD - 27. 4. 2022
        • Čarodějnice v 5. a 6.oddělení ŠD - 27. 4. 2022

        • Díky hezkému počasí dorazily čarodějnice i do 5. a 6. oddělení školní družiny.

          Tvořilo se ve třídách i venku a ve středu nechyběl tradiční závod v přeletu na koštěti, sběr pavoučků, hod na čarodějnický klobouk, honičky, tanec s pometlem a čarodějnické hry.

          Renata Kyseláková a Jana Fialová

      • Sedmé třídy a středověk v Muzeu Vyškovska
        • Sedmé třídy a středověk v Muzeu Vyškovska

        • V pátek 29. dubna 2022 se v rámci tolik milovaného dějepisu vydaly sedmé třídy na exkurzi do Muzea Vyškovska, tematicky zaměřenou na středověk. Žáci se dozvěděli celou řadu nových informací o období středověku nejen na Vyškovsku a Prostějovsku, ale i v celé Evropě. Prohlédli si pěknou expozici a na závěr si své nově nabyté vědomosti ověřili v krátkém kvízu.

          V rámci exkurze proběhla také prakticky zaměřená část, ve které si vyrobili imitace dobových štítů a čelenek, kdy na závěr proběhlo kratičké klavírní vystoupení žáků 7. B. Vrcholem exkurze pak byl nákup kebabu a jiných pochutin na vyškovském náměstí, z čehož je patrné, že zápal pro historii děti jen tak nepustí.

          Za přípravu pěkného programu patří velké díky muzejním průvodkyním, za přípravu exkurze pak p. uč. Vránové. Budeme se těšit, co si pro nás v muzeu připraví příště.

          Mgr. Ondřej Čáp