•  Celostátní finále Soutěže Finanční gramotnost
        • Celostátní finále Soutěže Finanční gramotnost

        • V pátek 29. dubna 2022 se v Praze uskutečnilo celostátní finále 11. ročníku „Soutěže Finanční gramotnost“, do kterého se probojovalo družstvo našich deváťáků ve složení: Karel Bartolšic, Adéla Hanáčková a Dominik Žampach.

          Finálové kolo se konalo v prostorách České národní banky, kde se naši žáci utkali s dalšími vítězi krajských kol.

          Soutěž zahájil ministr financí Zbyněk Stanjura a 14 soutěžních týmů se pak pustilo do finálového úkolu. Výstupy následně hodnotila odborná komise složená ze zástupců organizátora, partnerů soutěže (Česká spořitelna, a.s. a ZFP akademie, a.s.), Ministerstva Financí ČR a České národní banky.

          Pro soutěžící a jejich doprovod pak byla připravena prohlídka ČNB a expozice Lidé a peníze v prostorách původního trezoru banky. Dozvěděli jsme se zde mnoho o české a československé měnové historii a centrálním bankovnictví v mezinárodním kontextu.

          Nejzajímavějším exponátem byla unikátní vysokohmotnostní zlatá mince o nominální hodnotě 100 000 000 Kč, která je největší zlatou mincí v Evropě a druhou největší na světě. ČNB ji vydala v roce 2019 k příležitosti 100. výročí vzniku československé měny.

          Mezitím porota vybrala pět týmů, které postoupily do finále. Naše družstvo se do užšího výběru sice nedostalo, ale zadaný úkol zvládlo skvěle. A z Prahy jsme si odváželi spoustu zážitků a cenných dojmů.

          Naši soutěžící si zaslouží obrovskou pochvalu nejen za pečlivou a náročnou přípravu, ale také za týmovou spolupráci a výbornou reprezentaci naší školy. Gratulujeme a děkujeme.

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Štafetový pohár Prostějov
        • Štafetový pohár Prostějov

        • Dne 20. dubna 2022 se naše škola zúčastnila, po dvouleté pauze, Štafetového poháru 2022 v Prostějově. Soutěžilo se ve štafetách na 8 x 100 metrů mladších žáků 1. – 3. třídy, 8 x 100 metrů starších žáků 4. – 5. třídy, 8 x 200 A metrů smíšených družstev mladších a starších žáků a 8 x 200 B metrů smíšených družstev mladších a starších žáků. V rámci běžeckých závodů proběhly i doplňkové disciplíny v hodu medicinbalem a skokem z místa. Žáci naší školy zvítězili v obou štafetách na 8 x 100 metrů, štafeta B na 8x 200 metrů doběhla na třetím místě, štafeta A na 8 x 200 metrů doběhla na čtvrtém místě. Celkově se naše škola umístila na krásném druhém místě a zajistila si tak postup do krajského kola, které se uskuteční 12. května 2022 v Šumperku. V doplňkové disciplíně v hodu medicinbalem starších chlapců zvítězil Maxim Benjamin Zapletal. Všem závodníkům děkujeme za reprezentaci školy a přejeme hodně sportovních úspěchů v krajském kole.

          Účastníci:

          Mladší skupina: Cyprián Martin, Košárková Miriam, Kurejová Žofie, Málek Kamil, Přibylíková Eliška, Přidal David, Srnečková Karolína, Zapletal Maxim Benjamin

          Starší skupina: Králová Amálie, Matušincová Karolína, Muchová Aneta, Musil Lukáš, Srneček Pavel, Šebková Viktorie, Trněný Daniel, Zelinka Jakub

          Smíšená štafeta A: Cyprián Martin, Košárková Miriam, Králová Amálie, Matušincová Karolína, Srnečková Karolína, Trněný Daniel, Zapletal Maxim Benjamin, Zelinka Jakub

          Smíšená štafeta B: Kurejová Žofie, Málek Kamil, Muchová Aneta, Musil Lukáš, Přibylíková Eliška, Přidal David, Srneček Pavel, Šebková Viktorie.

          Mgr. Hana Kubíková

      • Naši žáci na okresním kole OVOV v Prostějově
        • Naši žáci na okresním kole OVOV v Prostějově

        • Dne 8. dubna 2022 se žáci čtvrté až osmé třídy zúčastnili Odznaku všestrannosti olympijských vítězů v Prostějově. Soutěžili v atletickém pětiboji. Během jednoho dne absolvovali trojskok z místa, hod dvoukilovým medicinbalem, dvě minuty přeskoků přes švihadlo, dvouminutové klikování a běh na 1000 metrů nebo dvouminutové triblování basketbalovým míčem.

          Dvacet čtyři žáků naší školy se ve velké konkurenci neztratilo, přivezli si spoustu osobních rekordů, zkušeností a postupů do krajského kola, které se uskuteční 26. května 2022 v Hranicích na Moravě. Všem atletům blahopřejeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy. Postupujícím závodníkům přejeme hodně sportovního štěstí v krajském kole.

          Mgr. Hana Kubíková

      • Čarodějnický rej ve školní družině
        • Čarodějnický rej ve školní družině

        • V posledním dubnovém týdnu jsme si v 1., 3. a 4. oddělení školní družiny připomněli den, kdy se dle starého pohanského zvyku loučíme se zimou a vítáme jaro. A zároveň si připomínáme smutnou historii upalování domnělých čarodějnic.

          Děti proto absolvovaly čarodějnickou stezku, kde musely splnit 14 úkolů a zapojit svůj um, ať už se jedná o bystrou mysl, či fyzickou zdatnost, například jak se správně nasedá na lopatu nebo létající koště.

          Děti samozřejmě všechny úkoly hravě zvládly a odměnou jim byl dobře opečený buřtík.

          Některé z dětí mnohé podobizny čarodějnic ztvárnily i štětcem a barvami na papír.

                Vychovatelky Zuzana Kvintová, Kateřina Dostálíková, Monika Jiráková a Iva Friedbergová

      • Pyžamová párty ve školní družině
        • Pyžamová párty ve školní družině

        • V pátek 22. dubna jsme si ve 4. oddělení školní družiny zpříjemnili odpoledne plné her převlečením do pyžamek…

          Všechny děti pojaly určený dress code velice zodpovědně. Nechyběly tak i papuče či župánky, polštářky nebo oblíbené plyšové hračky na spaní. Hry jsme zahájili hrou na židličky, při které jsme se hezky zahřáli. Poté jsme hráli hry se slovy a texty z dětských knížek, které si děti měly donést.

          V další části odpoledne jsme se osvěžili exotickými dětskými drinky, které nám připravila starší děvčata ze školní družiny a párty jsme ukončili hádankami melodií a ukázek z večerníčků a pohádkovým kvízem.

          Vychovatelka Iva Friedbergová

      • McDonald´s Cup - okresní kolo
        • McDonald´s Cup - okresní kolo

        • Dne 26. a 27. dubna 2022 proběhlo v Prostějově okresní kolo (kategorie B) fotbalového turnaje McDonald´s Cup žáků prvního stupně.

          Družstvo starších žáků ve složení Josué Dirda, Lukáš Musil, Amálie Králová, Matyáš Surala, Jakub Dvořák, Jakub Zelinka, Martin Oulehla, Lukáš Janček, Daniel Trněný a Pavel Srneček se umístilo na skvělém druhém místě.                         

          Družstvo mladších žáků ve složení Tobiáš Nešpůrek, Martin Cyprián, Mikuláš Hýsek, Štěpán Král, Šimon Klvač, Matyáš Klvač, Radim Hrdý, Michal Kroupa, Jaroslav Josef Polášek, David Šinál a Kamil Málek se umístilo na fantastickém prvním místě.

          Obě naše družstva postupují do okresního finále.                                                      

          Všem zúčastněným děkujeme a velké poděkování patří také trenérům panu Hýskovi, panu Královi, paní asistentce Kateřině Dostalíkové a také vedoucímu akce panu učiteli Mgr. Sloukovi.

      • Soutěž Finanční gramotnost – krajské kolo
        • Soutěž Finanční gramotnost – krajské kolo

        • V krajském kole „Soutěže Finanční gramotnost“ se s ostatními týmy utkalo družstvo deváťáků ve složení Karel Bartolšic (9. A), Adéla Hanáčková (9. A) a Dominik Žampach (9. B).

          Krajské kolo bylo velmi náročné, mělo několik částí. První částí bylo zpracování případové studie a videa na zadané téma. Druhou částí bylo složení znalostního písemného testu z oblasti finanční gramotnosti, které se konalo 24. března. 

          Poslední fází krajského kola byly ústní obhajoby 3 nejúspěšnějších prezentací z každého kraje v příslušné kategorii. Naši žáci postoupili s nejlepším výsledkem v kraji a v pátek 6. dubna přes platformu TEEMS ústně prezentovali svou studii a odpovídali na otázky hodnotící komise, která byla složena ze zástupců organizátora, partnerů soutěže (Česká spořitelna, a.s. a ZFP akademie, a.s.), Ministerstva Financí ČR a České národní banky.

          Naše družstvo zvítězilo a postupuje do celostátního kola, které se bude konat 29. 4. 2022 v budově ČNB v Praze.

          Soutěžícím gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy. Budeme jim držet palce v celostátním kole!

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Ukliďme Česko
        • Ukliďme Česko

        • Akce Ukliďme Česko se na naší škole stala již pěknou tradicí. Jako každý rok se na ni děti těší. Letos nám krásně vyšlo i počasí. Akce se zúčastnilo celkem 10 tříd (5.-9. ročníky) se svými třídními učiteli. Akce je báječnou příležitostí, jak stmelovat kolektiv ve třídě a zároveň udělat něco dobrého pro Nezamyslice a jejich nejnavštěvovanější lokality (nádraží, biokoridor Mokroš, dětské hřiště, ...), pro okolí (Dřevnovice, Tištín, Mořice) a přilehlé cyklostezky. Za aktivní účast na akci děkujeme a budeme se těšit zase příště.

          Mgr. Anna Lovichová