• Písařík
        • 2. místo Písaříku v celostátním kole soutěže školních časopisů

        • V loňském školním roce jsme vydali jen jeden časopis, naše redakce se totiž mohla scházet jen v září a pak až na jaře. Překazila nám to totiž „distančka“ a hygienická opatření.

          Po návratu do školy jsme se všichni vrhli do práce a vzniklo tak číslo 128 pracovně nazvané "PODZIM – ZIMA – JARO – LÉTO“. :-) To jsme také poslali do soutěže školních časopisů. Probojovali jsme se do celostátního finále a těšili jsme se, že pojedeme na vyhodnocení do Brna. Týden před vyhlášením jsme se dozvěděli, že vyhodnocení soutěže proběhne tak jako vloni bez účasti redakcí školních časopisů. Výsledky jsme dostali mailem.

          Náš časopis Písařík obsadil v celostátním kole krásné 2. místo v hlavní kategorii „Tištěný časopis žáků 2. stupně“, z čehož máme velkou radost. Úspěch zaznamenala naše redakce i v další kategorii – obsadili jsme 2. místo v kategorii „Obsah“.

          Tento úspěch je společným dílem celé redakce, která na tvorbě časopisu pracovala.

          Členové loňské redakce: Anežka Jordánová, Ela Haluzová, Petra Halouzková, Nela Štěpánková, Adéla Hanáčková, Veronika Burgetová, Lenka Cyprianová, Hynek Přecechtěl, Dan Antoníček, Jan Mucha, Nela Jordánová, Karolína Mlčochová a Inna Štěpánková.

          I v letošním školním roce holky a kluci z Písaříku pro své spolužáky píší a kreslí. 😊

          Členové letošní redakce: Lenka Cyprianová, Lucie Benešová, Dan Antoníček, Jan Mucha, Nela Jordánová, Karolína Mlčochová, Inna Štěpánková, Elena Přibylová, Tereza Halouzková, Dominik Dosedla a Lukáš Herodek. Rádi přivítáme i další členy. 😊

          Mgr. Jarmila Krupičková a redakce Písaříku

      • Soutěž Finanční gramotnost – 11. ročník – školní kolo
        • Soutěž Finanční gramotnost – 11. ročník – školní kolo

        • Naše škola se již tradičně zapojuje do soutěže „Finanční gramotnost“. Tato soutěž pomáhá změřit úroveň znalostí finanční gramotnosti. Současně rozšíří praktické a teoretické znalosti a vědomosti žáků v oblasti finanční gramotnosti.

          V prosinci proběhlo školní kolo, kterého se zúčastnilo 26 žáků z 9. A a 9. B. Soutěžící odpovídali na 20 otázek zaměřených na praktické z teoretické znalosti a vědomosti z oblasti finanční gramotnosti.

          Na prvních šesti pořadích se umístili tito žáci:

          1. místo: A. Hanáčková, 9. A a D. Žampach, 9. B – 19 bodů

          2. místo: Š. Janík, 9. A a K. Bartolšic, 9. A – 18 bodů

          3. místo: Z. Křepelka, 9. A, K. Plachá, 9. B, P. Tománková, 9. B a A. Havlíčková, 9. B – 16 bodů

          4. místo: V. Rubáč, 9. B – 15 bodů

          5. místo: S. Hallová, 9. A a V. Francírek, 9. B – 14 bodů

          6. místo: P. Pelda, 9. B – 13 bodů

          Všem oceněným gratulujeme.

          V okresním kole bude hájit barvy naší školy tříčlenné družstvo ve složení: Adéla Hanáčková, Dominik Žampach a Šimon Janík. Budeme jim držet palce!

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Tříkrálové odpoledne ve ŠD
        • Tříkrálové odpoledne ve ŠD

        • 5. ledna si žáci v 5. i 6. oddělení připomněli putování Tří králů do Betléma.

          Po přečtení příběhu se jako oni vydali na pouť. Po cestě překonávali překážky, které museli podlézt, přelézt, přeskočit.

          Po „boji s kostkou“ i s troškou štěstí získávala družstva jednotlivé dílky puzzle a ti nejrychlejší jednoho z králů poskládali.

          Zpestřením bylo vystavět Betlém, kde si na Tři krále zahráli, nechybělo tvoření, malování i pohádka "Chaloupka na vršku – Jak to bylo na Tři krále.“

          Renata Kyseláková a Jana Fialová

      • Vánoční nadílka pro školní knihovnu
        • Vánoční nadílka pro školní knihovnu

        • Letošního nadílka nových titulů byla pro knihovnu velmi štědrá. Přijďte se sami přesvědčit - zde je jen malá „ochutnávka“ nových titulů: O pejskovi a kočičce, Ikabog, kompletní série Harryho Pottera, Deník Anne Frankové, Heidi, děvčátko z hor, nové díly Malého Poseroutky, Amálie Zubatá, čtyři díly Jak vycvičit draka, Valentýnka a narozeniny, ...

          Děkujeme vedení naší školy, především p. zástupkyni Krupičkové, za bohatou nadílku a po svátcích se těšíme na mnohé staré i nové čtenáře.

          Klidné Vánoce a mnoho zdraví v novém roce přeje všem

          Jana Kocourková

      • Kuchařka na plotě
        • Kuchařka na plotě

        • Děti z prvního stupně si pro Vás připravily krásně zdobené vánoční recepty. Najdete tu nejen sladké, ale i slané pochoutky pro chvíle svátečního posezení s blízkými lidmi - nechte se inspirovat!

          Za pomoc s instalací obrázků děkuji konkrétně Elle Dosoudilové z 6. A a spolu s žákovským parlamentem Vám přeji krásné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2022.

          Jana Kocourková

      • Perníkové chaloupky v kroužku Děti a domácnost
        • Perníkové chaloupky v kroužku Děti a domácnost

        • Během měsíce prosince jsme již tradičně v kroužku Děti a domácnost vyráběli a kompletovali perníkové chaloupky. Tímto za mě i děti děkujeme panu Hrubému, který vše, včetně těsta a jednotlivých dílů, vzorně připravil. Doufáme, že se chaloupky doma budou pěkně vyjímat a zároveň přejeme krásné vánoční svátky.

          Za kroužek Carmen Dočkalová

      • Úspěch v soutěži „Tančí celá škola“ !
        • Úspěch v soutěži „Tančí celá škola“ !

        • V konkurenci z více jak 100 přihlášených příspěvků základních i uměleckých škol z celé republiky jsme  
          se umístili na krásném 4. místě!

          Z malého impulsu Jany Kocourkové sestavit taneční skupinu o minimálním počtu 6 dětí a zúčastnit se soutěže České televize „Tančí celá škola“ se stala výzva, do níž se během měsíce přihlásilo „neskutečných“ 98 žáků 1. stupně naší školy.  
                    Za podpory všech pedagogů 1. stupně i vedení školy tak od 15. 11. do 6. 12. nebylo přestávky, aby se v jednotlivých třídách – z důvodu covidu – nenacvičovala originální choreografie, kterou sestavila vedoucí taneční skupiny Renata Kyseláková, na hudbu zadanou pořadateli. A překvapením bylo, že se trénovalo nejen ve škole, ale na přání všech zúčastněných i doma.    
                    Otázkou zůstávalo, zda se vše podaří dát dohromady. A povedlo se! A v konkurenci přes 100 přihlášených příspěvků základních i uměleckých škol z celé republiky jsme  se umístili na krásném 4. místě! 


          Za skvělé organizace i vstřícnosti pedagogických pracovníků 1. stupně se 6. prosince na parket postavilo, z důvodu nemoci či karantény, „JEN“ 78 tanečníků.  I tak nás těšilo, jak zodpovědně a disciplinovaně svou roli při hodině a půl opakovaném natáčení zvládli a táhli za jeden provaz.

             
                    V první řadě tak chceme poděkovat všem dětem za energii i chuť tančit, za podporu a pomoc pedagogickým pracovníkům, bez kterých by se akce neobešla, a v nemalé části i rodičům.   
          A není tak úplně pravdou, že se děti nechtějí hýbat. U nás to určitě neplatí! 

           

          A jak to dopadlo můžete vidět na záznamu!


                   
                                                                                                       Renata Kyseláková a Jana Kocourková

           

          Odkaz na web soutěže: https://edu.ceskatelevize.cz/kolekce/vyherci-zs-1?vsrc=kolekce&vsrcid=tanci-cela-skola