• ŠD – Návštěva kina
        • ŠD – Návštěva kina v Němčicích nad Hanou - 3. 9. 2021

        • První pátek v měsíci září se děti školní družiny vydaly do kina v Němčicích nad Hanou na kreslený příběh „Hurá do džungle“.

          Děti sledovaly příběh slonice Chobotky a opičáka Mankiho s velkým napětím. V džungli zvířátka navštívil fialový návštěvník z vesmíru Fneep, který havaroval se svojí vesmírnou lodí na Zemi. Všichni tři spojí síly a pomohou Fneepovi s návratem do vesmíru, nakonec vše dobře dopadne a Fneep se vrací domů.

          Při zpáteční cestě se nám setmělo a děti s radostí vytáhly světýlka ze svých batůžků a celou dobu si svítily na cestu. Dobrodružná cesta do kina se moc vydařila a děti se těší na další akce v ŠD.

          Vychovatelky ŠD

      • Zahájení nového školního roku 2021/2022
        • Zahájení nového školního roku 2021/2022

        • Základní informace pro rodiče a žáky.

          1) Zahájení bude 1. září od 7:30 - vstup hlavním vhchodem - platí pro žáky 2. až 9. ročníku. Ukončení vyučování bude v 8:30.
          Pro 1. ročník bude slavnostní zahájení v 8:00 naproti školy v kulturním sále SRC.

          2) Další organizace týdne vč. časového rozvržení je zveřejňována přes EDUPAGE (kalendář událostí). Stejným způsobem jsou zasílány rozvrhy hodin (pro tisk stačí přenout vpravo nahoře - stálý rozvrh). Konkrétně 2. září bude den s třídním učitelem - 1. st. ZŠ končí v 11:10 a 2. stupeň ZŠ ve 12:05.

          3) Školní jídelna - 1. září se nebude vařit. Zahájení provozu od 2. září.
          Přihlášky do ŠJ není nutné řešit u dětí, které pokračují ve školní docházce. První školní den dostanou děti předvyplněné údaje k podpisu domů.
          Žáci 1. ročníku mají již vyplněno, ale je nutné si přijít pro variabilní symbol k platbě (jen pokud vám emailem nepřijde potvrzení).

          Nově registrovaní strávníci se budou muset stavit za vedoucí školní jídelny v dopoledních hodinách. Případně po domluvě. Kontaktní údaje jsou na webu školy.

          4) Školní družina - 1. září  nebude v provozu. Přihlášky jsou již elektronicky od června - rovněž budou vytištěné a předané žákům první školní den. Včetně kroužků. Do pátku 3.9. se vyřeší případné změny a doplnění. Kdo je zapsán, byl informován přes EDUPAGE.

          5) Čipy pro vstup do školy - také řeší jen nově registrovaní žáci. U vedoucí školní jídelny v dopoledních hodinách, či po domluvě.


          6) Testování - Covid19 a další informace týkající se pandemie - sledujte na webu v sekci ROUŠKOLA a zasílané zprávy přes EDUPAGE. Bude postupně upřesňováno dle dostupných informací.


          Děti budou testovány podobnými neinvazivními AG testy jako v loňském školním roce. Po prvních 3 testech (1. 6. a 9. září - jen prvňáčci až 2. září) bude známo, zda-li se bude moci s testováním přestat, dle počtu záchytů v celé ČR (musí být méně jak 25 případů na 100 000 obyvatel). 

          – Od žáků se před prvním příchodem do školy nevyžaduje prohlášení o bezinfekčnosti a nejsou stanovena žádná pravidla pro organizaci vstupu žáků do budovy školy.

          – Po vstupu do školy si každý žák vydezinfikuje ruce a po dobu pobytu ve společných prostorách používá ochranu dýchacích cest (roušku nebo respirátor). Do školy nesmí vstoupit žáci ani jiné osoby s příznaky infekčního onemocnění.

          – Testování nepodstupují žáci, kteří splní podmínky stanovené pro bezinfekčnost po očkování (14 dnů po plně dokončeném očkování), po prodělaném onemocnění Covid–19 (po dobu 180 dní od prvního pozitivního testu na Covid–19), případně žák, který doloží negativní výsledek testu provedený v odběrovém místě.

          – Pokud žák screeningové testování neabsolvuje, a nevztahuje se na něj příslušná výjimka z testování (doložit lékařským potvrzením), má povinnost nosit ochranu dýchacích cest po celou dobu pobytu ve škole vč. dalších omezení dle nařízení vlády.

          - Pokud chce být rodič nápomocen u testování dítěte, popř. využít jiný typ testu, který si přinese, dostaví se k přednímu vchodu školy (vchod pro návštěvy).

           

           

          Přeji vám pohodové zahájení školního roku a nám všem co nejvíce dnů během vyučování s dětmi ve škole v následujícím školním roce.

          Mgr. Petr Jordán, ředitel školy

      • Příměstský tábor - Putování vesmírem - 19.7. - 23.7.2021 - den pátý
        • Příměstský tábor - Putování vesmírem - 19.7. - 23.7.2021 - den pátý

        • Letní putování vesmírem zažily děti v rámci příměstského tábora letos v červenci. Nejprve konstruktéři postavili rakety, které skutečně létaly. Další den si sestavily děti překrásné modely sluneční soustavy. Na skutečné pozorování Slunce jsme se vypravili do hvězdárny v Brně. Dále hravou formou děti poznávaly hvězdy a souhvězdí. Zajímavé vědecké experimenty nám předvedli experti z Univerzity Palackého Olomouc a také naši hasiči z Nezamyslic. Na závěr zakončily děti výcvik astronautů výletem na MARS spojený s odběrem planetárních vzorků vyzbrojení speciálními vlastnoručně vyrobenými obleky. 


          Mise byla úspěšná a tak se mohla náležitě oslavit společně s dalšími účastníky tábora. Na důkaz zvládnutého výcviku obdrželi malí astronauti "letenku" na MARS od kosmické agentury. 

           

          Tým táborových lektorů si troufá říci, že teď už nic malé pozemské astronauty nepřekvapí!

           

          Podívejte se na táborové aktivity z pestrého programu ve fotogalerii.

          Odkaz na další části fotogalerie - po jednotlivých dnech.

      • CYKLOVÝLETY aneb jak jsme sportovali v červnu 2021
        • CYKLOVÝLETY aneb jak jsme sportovali v červnu 2021

        • Téměř všichni ze školy postupně šlápli do pedálů. A to nejen díky skvělému počasí a příznívým podmínkám v okolí školy - krajina alias "hanácké Holandsko" - rovina kam až oko dohlédne, ale zejména pro nadšení z pohybu na čerstvém vzduchu!

          Prohlédněte si fotoreportáže z výletů ....

          ... osmá B

          ... osmá A

          ... hoši sedmáci

          ... dívky z šestek

          a 1. stupeň