• Příměstský tábor - Putování vesmírem - 19.7. - 23.7.2021 - den pátý
        • Příměstský tábor - Putování vesmírem - 19.7. - 23.7.2021 - den pátý

        • Letní putování vesmírem zažily děti v rámci příměstského tábora letos v červenci. Nejprve konstruktéři postavili rakety, které skutečně létaly. Další den si sestavily děti překrásné modely sluneční soustavy. Na skutečné pozorování Slunce jsme se vypravili do hvězdárny v Brně. Dále hravou formou děti poznávaly hvězdy a souhvězdí. Zajímavé vědecké experimenty nám předvedli experti z Univerzity Palackého Olomouc a také naši hasiči z Nezamyslic. Na závěr zakončily děti výcvik astronautů výletem na MARS spojený s odběrem planetárních vzorků vyzbrojení speciálními vlastnoručně vyrobenými obleky. 


          Mise byla úspěšná a tak se mohla náležitě oslavit společně s dalšími účastníky tábora. Na důkaz zvládnutého výcviku obdrželi malí astronauti "letenku" na MARS od kosmické agentury. 

           

          Tým táborových lektorů si troufá říci, že teď už nic malé pozemské astronauty nepřekvapí!

           

          Podívejte se na táborové aktivity z pestrého programu ve fotogalerii.

          Odkaz na další části fotogalerie - po jednotlivých dnech.

      • CYKLOVÝLETY aneb jak jsme sportovali v červnu 2021
        • CYKLOVÝLETY aneb jak jsme sportovali v červnu 2021

        • Téměř všichni ze školy postupně šlápli do pedálů. A to nejen díky skvělému počasí a příznívým podmínkám v okolí školy - krajina alias "hanácké Holandsko" - rovina kam až oko dohlédne, ale zejména pro nadšení z pohybu na čerstvém vzduchu!

          Prohlédněte si fotoreportáže z výletů ....

          ... osmá B

          ... osmá A

          ... hoši sedmáci

          ... dívky z šestek

          a 1. stupeň

      • Sběr papíru 2021 - nejlepší sběrači
        • Sběr papíru 2021 - nejlepší sběrači

        • Ve školním roce 2020-2021 se i přes různá omezení podařila uspořádat alespoň jedna sběrová akce.

          I když se nepodařilo nasbírat tak velké množství jako v minulosti, přesto považujeme akci za úspěšnou. Zejména se daří stále i tímto způsobem chránit přírodu a využívat materály k recyklaci.

          A jak to dopadlo můžete vidět na výsledkové listině. Nekepší sběrači budou odměněni až začátkem dalšího školního roku.

          Tradiční akci organizovali peadagogové V. Jakoubek a D. Svobodová a jejich pomocníci z řad žáků.

      • Závěrečný turnaj ve stolním tenisu
        • Závěrečný turnaj ve stolním tenisu

        • Dne 24. a 25. června 2021 se na naší škole v Nezamyslicích konal závěrečný turnaj ve stolním tenisu. Soutěž proběhla ve dvou kategoriích.

          V první kategorii, kde soutěžili žáci 4. a 5. ročníku, se na 3. místě umístil Matyáš Bartolšic, na 2. místě Jakub Křepelka a na 1. místě Tomáš Žampach.

          Ve druhé kategorii, která byla určena pro žáky 6. až 9. ročníku, se na 3. místě umístil Tomáš Přibyl, na 2. místě Samuel Trávníček a na 1. místě Pavel Zdražil.

          Absolutním vítězem a přeborníkem školy se v exhibičním zápase stal Šimon Janík.

          Překvapením turnaje se stala jediná dívka turnaje Lucie Benešová, která v konkurenci čtyřiceti chlapců vybojovala skvělé 4. místo.  

          Všichni účastníci turnaje si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a hráči, kteří se umístili na medailových pozicích, si odnesli domů velmi hezké ceny.

          Již nyní je jisté, že pro velkou spokojenost všech zúčastněných se v budoucnu určitě bude konat další ročník, na který se budeme velmi těšit.

          Mgr. Petr Slouka

      • Učíme za pomoci moderních technologií (AR)
        • Učíme za pomoci moderních technologií (AR)

        • Již několikátým rokem využíváme mobilní učebnu s tablety do výuky. Ať už k ověřování vědomostí, tak k jejich získávání či procvičování v elearningovém systému EDUPAGE. V letošním školním roce byly hojně tablety využívány i v rámci distanční výuky ve třídě dětí  rodičů z IZS.

          Nově v jarním období došlo k dalšímu způsobu využití. Ve fyzice využíváme elektronickou učebnici VIVIDBOOKS za použití AR - tzv. rozšířené reality (Augmented Reality).  Zkoušeli jsme učebnici využít také již v rámci distanční výuky, ale jen bez AR - jen jako animace fyzikálních jevů. Přece jen se jedná o novější technoliogii, která je plně funkční na novějších mobilních zařízeních.

          V prezenční výuce za pomocí tabletů ve škole žáci řešili pracovní listy nejprve ve dvojicích a potom ve skupinkách. Pomocí prvků BOV (badatelsky orientované výuky v přírodních vědách) žáci lépe pochopí přírodní jevy a jejich vzájemné souvislosti. Spoustu zákonitostí totiž musí sami objevit a zdůvodnit. Učí se tedy i umět argumentovat a zdokonalovat se v komunikaci a spolupráci se spolužáky.

          V dalším školním roce bude výuka rozšířena do více ročníků v rámci přírodních věd.


          Mgr. Petr Jordán