• Novinky ve školní knihovně + výpůjční doba
        • Novinky ve školní knihovně + výpůjční doba

        • Začátek školního roku 2023/2024 je bohatý na nové tituly v naší knihovně. Díky darům pedagogů přibylo mnoho krásných knih. Z novinek nabízíme níže ukázky a zároveň bychom všechny čtenáře rádi nalákali nejen na zmíněné novinky, ale i na ostatní knihy z krásné literatury.

          Letošní půjčovní doba knihovny bude každé úterý o velké přestávce, tedy v 9:10 - 9:30 hod., v případě zájmu se lze domluvit samozřejmě individuálně.

          Na všechny čtenáře se v tomto novém školním roce srdečně těší knihovnice Jana Kocourková.

      • Adaptační kurz šestých tříd - „MajBal“
        • Adaptační kurz šestých tříd - „MajBal“

        • Ve dnech 14. a 15. 9. se naše šesté třídy se svými třídními učiteli Mgr. Jarmilou Balážiovou a Mgr. Pavlem Majoršinem zúčastnily Adaptačního kurzu „MajBal“ v kempu Žralok v podzámčí Plumlovského zámku.

          Na náš Adaptační kurz jsme se dopravili vlakem a autobusem. Již cesta byla plná dobrodružství a legrace. Po dopoledním příchodu do kempu se děti ubytovaly v chatkách a po snězení všech zásob z domova se začalo s plánovaným programem.

          Program pro děti byl bohatý a nabitý herními prvky na posílení společné práce, kooperace skupiny a sblížení se s kolektivem. Skoro všechny děti absolvovaly hry s nebývalým nadšením a dravostí jim vlastní.  Po celou dobu bylo zajištěno stravování přímo v kempu, kde se nám děti snažily ukázat, jak krásně umí stolovat. 😊

          Po splnění odpoledního programu a nakrmení divé zvěře následoval sběr dřeva a rozdělání táborového ohně. Večerní opékání špekáčků jsme prokládali opět hrami, zpěvem, hudbou a reflexí. Večerku jsme, i přes neodbytnou snahu dětí, dodrželi skoro přesně.

          Druhý den, nám začal již tradiční rozcvičkou, do které se však mnohým nechtělo. Po lítém boji s uklízením chatek jsme vyrazili na závěrečnou bojovou hru mimo areál kempu. Hra na záchranu kouzelného tvora dopadla dobře, pták Fénix byl zachráněn i přes drobné problémy u plnění úkolů. Po návratu do kempu jsme si dali oběd a vyrazili vstříc zpátečnímu autobusu.

          Děkuji za spolupráci svým kolegům a vedení školy, s budování příjemné atmosféry ve třídách a nezbytnou podporou tolerance a otevřené komunikace uvnitř jejich skupin díky absolvování Adaptačního kurzu.

          Za tým kolegů Ing. Jaroslava Kurejová – metodik prevence

      • PEŠKY DO ŠKOLY
        • PEŠKY DO ŠKOLY

        • Hned v příštím týdnu, to je ve dnech 18. - 22. září 2023, se naše škola zapojí do celorepublikového projektu Pěšky do školy. Tento projekt je organizován jako podpora Evropského týdne mobility a Dne bez aut. Cílem akce je nejen motivovat děti ke zdravému pohybu, ale motivovat také jejich rodiče ke snížení počtu aut před školou v ranní špičce, zvýšení bezpečnosti a snížení uhlíkové stopy.
          Každá třída bude soutěžit jako jeden tým. Každý den tak v době mezi 6:45 - 7:15 hod. ráno si děti dojdou, či na kole dojedou, pro razítko na dětské hřiště do parku. Ve škole se tímto razítkem prokáží správci týmu, popř. třídnímu učiteli, který povede záznamový arch. Vše bude probíhat v duchu fair play pod dohledem třídních učitelů. V pátek pak budou vysbírány záznamové archy a zaslány k vyhodnocení pořadatelům akce. Těšíme se na co nejvíce prošlapaných kilometrů!

          Za ŽP Jana Kocourková

      • SUPRÁKOVI ve školní družině - 8. 9. 2023
        • SUPRÁKOVI ve školní družině - 8. 9. 2023

        • Podívat se na příběh jedenáctileté herní nadšenkyně Hedvigy, která se chtěla stát superhrdinkou, se v pátek 8. září do němčického kina vydalo 100 dětí navštěvujících ŠD.

          I tihle menší či větší hrdinové přijali výzvu a do kina i zpět kráčeli po „vlastních.“

          Na ty největší SUPERHRDINY pak ještě čekalo noční spaní ve škole. A jak se vším porvali, můžete zhlédnout na fotografiích.

          Vychovatelky ŠD

      • Příměstské tábory - 31. 7. - 4. 8. 2023 - „Tábor u děravého míčku“
        • Příměstské tábory - 31. 7. - 4. 8. 2023 - „Tábor u děravého míčku“

        • Již tradičně se na přelomu prázdnin konal florbalový příměstský tábor pro malé hráče od 1. do 5. třídy naší školy.
          Pod vedením zkušených ligových hráčů klubu FBS Olomouc s trenérskou licencí proběhl celý týden sportovních aktivit.

          V rámci pestrého programu malí hráči trénovali nejen florbalové dovednosti, ale zažili také vodácký den na raftech, den na kolečkách, či letní kino včetně opékání špekáčků i spaní ve škole.

          Závěrečný florbalový turnaj byl vyvrcholením celotáborové "mezinárodní soutěže států". Nadšení hráčů během hry a zejména plno emocí při hře play-off bylo stejné jako na pravém mistrovství světa!

          Odkaz na další části fotogalerie - po jednotlivých dnech.

          Táborový tým lektorů

           

          Příměstské tábory se konají díky EU projektu projektu MAS Hanácký venkov, z. s. za spolupráce KPŠ ZŠ nezamyslice z. s.

      • Příměstské tábory - 10. - 14. 7. 2023 - „Cesta poznání“
        • Příměstské tábory - 10. - 14. 7. 2023 - „Cesta poznání“

        • První táborové turnusy (10. - 14. 7. 2023) se nesly v duchu přírodovědného zaměření, letos pod názvem „Cesta poznání“.

          Táborníci měli opravdu rozmanitý program – čekal je výběr zajímavých pokusů z oblasti chemie a fyziky, pozorování vlastních vzorků pod mikroskopem, zemětřesení a sopečná činnost ze svých kreativních výtvorů. Dále ukázali sportovní zapálení cyklovýletem do Víceměřic na „Farmu pane učitele Thumse“, vodní bitvou a dalšími aktivitami. Na celodenní výletě ve VIDĚ v Brně bádali pod mořskou hladinou, jak v 3D kině, tak v labodílničkách. Navštívila nás i Pevnost poznání z Olomouce, kde nemohla chybět v parných dnech zmrzlina vyrobená pomocí kapalného dusíku. 
          Poznávání svých vrstevníků a nová přátelství završilo přespávání ve škole s letním kinem. 

          Děkujeme táborníkům za suprově prožité dny a těšíme se na další společné zážitky v dalších letech. 


          Za tým lektorů Anna Lovichová

          Podívejte se na táborové aktivity z pestrého programu ve fotogalerii.

          Odkaz na další části fotogalerie - po jednotlivých dnech.

      • Prázdninový provoz
        • Prázdninový provoz

        • Úřední hodiny na sekeretariátu školy

          - pro vyřízení dokladů, potvrzení o studiu apod.

          - školní jídelna a vstupní čipy - až poslední týden letních prázdnin (tedy od  pondělí 28. 8.)


          v červenci: 
          3. 7., 10. 7., 17.7. - od 8:00 do 12:00 hodin

          v srpnu:
          1.8.  - od 8:00 do 12:00 hodin
          28.8. až 31. 8. - od 7:30 do 15:00 hodin

          v září:
          1. 9. - od 8:00 do 12:00 hodin